avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... calitate procesuala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

calitate procesuala

Buna.
Am urmatoarea speta:
X(persoana fizica din ex. Bacau)incheie un contract pe perioada determinata numit conventie civila de prestari servicii cu societatea de servicii de telefonie y(societate din ex Cluj).
Societatea Y nu achita salariul lui X.Se face notificare, sesizare ITM, degeaba.
In contract la solutionare litigii se specifica, ca partile de comun acord aleg competenta Judecatoria.
Intrebare: ce competenta are X judecatoria de la domiciliul persoanei fizice in cauza sau Tribunalului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 12 Aprilie 2010
Fiind un litigiu de natura comerciala nu se supune dreptului muncii asa ca dvs. trebuie sa va deplasati la Cluj sa da-ti societatea in judecata la judecatorie.
Daca este conventie de prestari servicii , atunci acesta nu este supus prevederilor Codului muncii.
Competenta apartine judecatoriei de la sediul paratului sau judecatoriei de la locul prevazut in contract pentru executarea contractului, fie chiar in parte, a obligatiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La care instanta trebuie sa introduc cererea de chemare in judecata? cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala cu sediul in orasul X urmeaza sa inregistreze o actiune civila -litigiu de munca,avand ca ... (vezi toată discuția)
Novatie cu schimbare de debitor - posibilitate de a-mi recupera debitul ? gabriela.c gabriela.c In luna septembrie 2004 am livrat marfa societatii X. Pentru plata facturilor, societatea X a emis mai multe bilete la ordin si cec-uri. La data scadenta au ... (vezi toată discuția)
Actiune principala instanta, cerere reconventionala - conventie arbitraj sabinna sabinna Am formulat o actiune la Tribunal in baza unui contract de inchiriere teren ( reziliere si evacuare), competenta, potrivit contractului, apartinand instantelor ... (vezi toată discuția)