avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere reconventionala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere reconventionala

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca exista si cum se numeste - raspuns la o cerere reconventionala.
O matusa de a mea, a deschis proces de rezolutiune a unui contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si habitatie viagera, impotriva unor nepoti care le-a facut acte si a primit o cerere reconventionala din partea unuia , cerandu-i jumatate din banii care erau inscrisi in acest act( ecesti bani nu au fost dati,respectivi primiti de matusa mea, de fapt ea a facut o simulatie a unei donatii pentru a-si ajuta unul din nepoti de a-si tine locul de munca) plus o suma de bani pentru ''imbunatatirile'' facute in acest apartament. Mentionez ca aceste imbunatatiri , au fost facute de nepotii ei , ca asa au vrut acestia, dar nu era necesar , deoarece apartamentul arata impecabil fiind cumparat cu doar 3 ani inainte de facerea contractului , si au fost schimbate toate in casa de catre aceasta.
Ce poate face ea in acest caz?
Va multumesc foarte mult pentru ajutorul dat.
Cu stima Daniela Mihaila.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:59, 12 Aprilie 2010
buna ziua .
matusa dvs. trebuie sa faca intampinare la cererea reconventionala .
in cazul in care creditorul contr. d eintretinere solicita rezolutiunea din culpa debtitorului si instanta admite actiunea, creditorul nu poate fi obligat la restituirea sumelor de bani pe care debitorul le-a platit ca intretinere .
creditorul poate fi obligat la restituirea impozitelor si primelor de asigurare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este admisibila revizuirea? luminel luminel Speta este urmatoarea: Intr-un dosar din 2004 creditorii si debitorul dintr-un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere au renuntat la DREPTUL ... (vezi toată discuția)
Nerespectare clauze contract de vanzare-cumparare valentin_76 valentin_76 Buna seara. Am o matusa care este intr-o situatie foarte complicata si nu stie cum sa procedeze, poate cineva ne poate da un sfat. Matusa mea fiind singura, ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare razvan.nan razvan.nan buna ziua. ma aflu in urmatoare situatie: bunica mea din partea mamei intentioneaza sa mi lase drept mostenire un teren si o casa. din ceea ce am reusit sa ... (vezi toată discuția)