Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca exista si cum se numeste - raspuns la o cerere reconventionala.
O matusa de a mea, a deschis proces de rezolutiune a unui contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si habitatie viagera, impotriva unor nepoti care le-a facut acte si a primit o cerere reconventionala din partea unuia , cerandu-i jumatate din banii care erau inscrisi in acest act( ecesti bani nu au fost dati,respectivi primiti de matusa mea, de fapt ea a facut o simulatie a unei donatii pentru a-si ajuta unul din nepoti de a-si tine locul de munca) plus o suma de bani pentru ''imbunatatirile'' facute in acest apartament. Mentionez ca aceste imbunatatiri , au fost facute de nepotii ei , ca asa au vrut acestia, dar nu era necesar , deoarece apartamentul arata impecabil fiind cumparat cu doar 3 ani inainte de facerea contractului , si au fost schimbate toate in casa de catre aceasta.
Ce poate face ea in acest caz?
Va multumesc foarte mult pentru ajutorul dat.
Cu stima Daniela Mihaila.
buna ziua .
matusa dvs. trebuie sa faca intampinare la cererea reconventionala .
in cazul in care creditorul contr. d eintretinere solicita rezolutiunea din culpa debtitorului si instanta admite actiunea, creditorul nu poate fi obligat la restituirea sumelor de bani pe care debitorul le-a platit ca intretinere .
creditorul poate fi obligat la restituirea impozitelor si primelor de asigurare .