Buna ziua ,va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ,in cazul in care intru in concediu de ingrijire copil cu handicap pana la 3 ani,cine imi plateste concediul medical,adica de unde imi iau banii?Si la servici trebuie sa merg si daca da pentru ce formalitati?Am inteles ca trebuie sa trec pe la o comisie a persoanelor cu handicap,nu stiu cum se procedeaza?Va multumesc.
Buna ziua ,va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ,in cazul in care intru in concediu de ingrijire copil cu handicap pana la 3 ani,cine imi plateste concediul medical,adica de unde imi iau banii?Si la servici trebuie sa merg si daca da pentru ce formalitati?Am inteles ca trebuie sa trec pe la o comisie a persoanelor cu handicap,nu stiu cum se procedeaza?Va multumesc.
Banuiesc ca in prezent sunteti in concediul de ingrijire a copilului pina la 2 ani- nu stiu cind expira acest concediu. In conditiile in care copilul va fi incadrat intr un grad de handicap puteti beneficia de prelungirea cic de la 2 la 3 ani, daca veti face cerere in acest sens la angajator, cerere la care anexati cert de incadrare in grad de handicap. Cu copia de pe aceasta cerere vizata pt cf cu originalul mergeti la primarie si depuneti pt continuare cic. De asta e important de stiut cind expira cic pt 2 ani.
concediul de ingrijire copil pana la 2 ani expira luna viitoare
[/quot
Cel mai bine ar fi sa va adrsati serv de asistenta sociala care sa va comunice actele de care aveti nevoie pentru incadrarea copilului in grad de handicap. din cite stiu e nevoie de avize ale medicilor de specialitate, acte stare civila pentru copil si parinti, ancheta sociala etc,certificatul de incadrare in gr de handicap este eliberat de Comisia de protectia copilului. Ar fi bine sa incercati sa rezolvati problema pina la expirarea cic pt 2 ani, altfel sfatul meu este sa va faceti cerere de revenire in activitate din ziua urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani, iar daca sunteti programata pentru comisie sa va luati cm pt ingrijirea copilului bolnav si, dupa ce aveti certificatul de incadrare in gr de handicap pt copil puteti face cerere de intrare in cic pina la 3 ani.