avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire concediu crestere si ingrijire copil pana ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire concediu crestere si ingrijire copil pana la 3ani (handicap)

Cum trebuie sa procedez pt a fi sigura ca nu pierd indemnizatia in cel de-al 3lea an? Am stat 2ani in concediu de crestere si ingrijire a copilului si cu o saptamana inainte am descoperit ca are un handicap. S-a eliberat de catre spital un certificat medical in jurul caruia am intocmit dosarul pt Comisia de Expertiza. Intre DATA de eliberare a certificatului de handicap de catre Comisie, certificat pe baza caruia se suspenda contractul de munca si intru in cel de-al 3lea an, si DATA la care ar trebui sa reincep activitatea in munca, sunt vreo 2saptamani total neacoperite. Ce ar trebui sa fac in cele 2saptamani: sa ma reintorc la munca sau sa fac rost de concediu medical? Concediul medical se primeste de catre firma doar in cazul in care ma reincadreaza si apoi automat folosesc concediul urmand sa suspend contractul pe baza Certificatului de handicap. Mi s-a spus ca daca DOAR ma reintorc la munca (fara utilizarea concediului medical), pierd indemnizatia in cel de-al 3lea an.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:43, 16 August 2012
1. Indemnizatia pentru CCC se plateste pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.

2. Incepand cu ziua urmatoare va reluati activitatea, adica inceteaza suspendarea CIM (si puteti sa prezentati angajatorului certificat medical, daca este cazul).

3. Cand intrati in posesia certificatului de încadrare a copilului într-un grad de handicap faceti o cerere de suspendare a CIM pentru a intra in CCC pana la 3 ani.

4. - Cu decizia de suspendare a CIM si certificatul de încadrare a copilului într-un grad de handicap mergeti la Primarie si solicitati revenirea la CCC pana la 3 ani.
- Nu ar fi rau sa mergeti si acum la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC) si sa anuntati ca veti intra in posesia certificatului de încadrare a copilului într-un grad de handicap si ca veti reveni sa prelungiti CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil cu handicap m_clauxx m_clauxx Am fost in concediu de crestere copil un an de zile si in ultima saptamana de concediu s-a descoperit pa copil un handicap, . Am depus dosarul pentru comisie ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului lavanda lavanda Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema destul de serioasa, si anume. Pana in data de 10 aprilie 2014 ma gasesc in concediu pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani. ELENA_M10 ELENA_M10 Buna ziua, as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a ... (vezi toată discuția)