avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil cu handicap

Am fost in concediu de crestere copil un an de zile si in ultima saptamana de concediu s-a descoperit pa copil un handicap, . Am depus dosarul pentru comisie insa in luna august sunt in concediu. Pana se aproba dosarul eu trebuie sa ma into la servici. Pot sa ma reintorc in concediu crestere copil cu handicap cand am certificatul de handicap? Si daca Da care va fi cuantumul indemnizatiei. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:25, 31 Iulie 2012
1. Cuantumul indemnizatiei pentru CCC pana la 3 ani va fi acelasi cu cel avut pana acum.

2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 9.
(1) In situatia in care, dupa alegerea optiunii de concediu de catre persoana indreptatita, copilul/copiii este/sunt incadrat/incadrati in grad de handicap, dreptul prevazut la art.2 alin.(2) din ordonanta de urgenta se acorda de la data emiterii certificatului de incadrare in grad de handicap, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile de la aceasta data. Daca cererea este depusa dupa termenul mentionat, dreptul se acorda de la data depunerii cererii.

chiar daca se termina concediu de crestere copil si incep serviciu se aplica aceasta lege?
si care sunt pasii de urmat in momentul in care intru in posesia certificatului de handicap?
1. Nu stiu sa va spun pasii de obtinere a certificatului de handicap dar incepeti cu medicul de familie al copilului.

2. Daca stiati ca are copilul deficinte trebuia sa o rezolvati din timp.

3. Intrebati si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

4. Dupa ce obtineti certificatul de handicap faceti cerere catre angajator sa va prelungeasca suspendarea contractului individual de munca (CIM) pana la varsta de 3 ani a copilului (anexati si o copie dupa certificatul de handicap).

5. Cu o copie dupa decizia emisa de angajator prin care se prelungeste suspendarea CIM si cu o copie dupa certificatul de handicap va duceti la Primarie, unde ati depus dosarul pentru CCC, si completati o cerere de prelungire a CCC pana la 3 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu crestere si ingrijire copil pana la 3ani (handicap) geo_m_14 geo_m_14 Cum trebuie sa procedez pt a fi sigura ca nu pierd indemnizatia in cel de-al 3lea an? Am stat 2ani in concediu de crestere si ingrijire a copilului si cu o ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani. ELENA_M10 ELENA_M10 Buna ziua, as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in cazul copilului cu handicap andreeamerticariu andreeamerticariu Buna ziua, Am o fetita de 1 ani si 3 luni. M-am intors la serviciu cand fetita a implinit 11 luni . Am beneficiat in aceasta perioada de stimulentul de ... (vezi toată discuția)