avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil in cazul copilului cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil in cazul copilului cu handicap

Buna ziua,

Am o fetita de 1 ani si 3 luni. M-am intors la serviciu cand fetita a implinit 11 luni . Am beneficiat in aceasta perioada de stimulentul de insertie, alocatie si salariu . In aceasta perioada fetita s-a imbolnavit si mi s-a eliberat un certificat medical cu handicap unde urmez sa intru in concediu crestere copil cu handicap pe o perioada de 1 an. Intrebarea mea : Cum imi vor recalcula indemnizatia?( am beneficiat de indemnizatie de 3400 lei) ce documente trebuie depuse pentru recalcularea indemnizatiei? trebuie sa cer ceva de la serviciu? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:05, 4 Aprilie 2013
Adeverinta cu veniturile realizate.
Aveti grija sa solicitati si plata indemnizatiei lunare,care se acorda de catre DGASPC-ul de la domiciliul copilului,conform certificatului de incadrare in grad de handicap.
Multa sanatate!
1. - Puteti sa beneficiati in continuare de stimulentul de insertie pe toata perioada de valabilitate a certificatului de handicap dar nu mai mult de pana la varsta de 3 ani a copilului.

- Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 7
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 1 ISR.

(2) Stimulentul de inserție prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
...
c) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creșterea copilului cu handicap în vârstă de până la 3 ani, prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricând, pe toată perioada.
...

2. - Daca doriti sa intrati in CCC pana la 3 ani atunci indemnizatia este aceeasi pe care ati avut-o cand ati intrat in CCC pana la 1 an deoarece ea se calculeaza 85% din media veniturilor pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
- Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC pana la 3 ani (sau cat este valabil certificatul de handicap).
- Atasati o copie dupa certificatul de handicap.

3. - Mergeti la Primarie si completati cererea pentru indemnizatie pentru CCC pana la 3 ani.
- Anexati copie dupa decizia de suspendare a CIM si copie dupa certificatul de handicap.
- Specificati numarul dosarului in baza caruia ati primit indemnizatie pentru CCC pana la 11 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani. ELENA_M10 ELENA_M10 Buna ziua, as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie,chiar daca angajatorul difera? LidiaSav LidiaSav Buna ziua! Sunt mama unui copil de 1 an si 2 luni. Initial am optat pentru CCC pe 2 ani, insa, intre timp, sefii mei au renuntat la restaurantul pe care il ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pe perioada concediului de maternitate timcyke timcyke Buna ziua, As dori sa stiu daca se sisteaza acordarea stimulentului de insertie pe perioada concediului de maternitate si CCC, si daca raspunsul este ... (vezi toată discuția)