avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea copilului

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema destul de serioasa, si anume.
Pana in data de 10 aprilie 2014 ma gasesc in concediu pentru cresterea copilului care va implini 2 ani. Copilul are probleme grave de adaptare. Am fost la psiholog, psihiatru. Sa elaborat un dosar pentru incadrea in grad de handicap. Dosarul este in curs de procesare, inca nu avem un raspuns iar concediu pentru crestere a copilului expira in data de 10 aprilie. Am intrebat contabili, medici cum sa procedez pana la solutionarea dosarului.Trebuie sa merg la serviciu? imposibil, copilul nu poate ramane fara mine, sufera traume enorme, sa mi se dea concediul medical? Daca intrerup concediul nu mai pot beneficia eventual de cel pentru handicap spun altii. Nimeni nu are un raspus. Ce sa fac sa nu pierd locul de munca. Va rog sa ma ajutati daca puteti.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lavanda , utilizator 21:40, 3 Aprilie 2014
1. Daca nu sunteti in posesia certificatului de handicap pana se termina concediul crestere copil (CCC) procedati in felul urmator:
- faceti cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM;
- cu aceeasi data prezentati angajatorului certificat medical pentru ingrijire copil bolnav;

2. Cand intrati in posesia certificatului de handicap pentru copil faceti cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea CIM pentru a intra in CCC pana la varsta de 3 ani (anexati o copie dupa certificatul de handicap).

3. - Cu o copie dupa decizia de suspendare a CIM si certificatul de handicap va prezentati la Primarie unde solicitati reluarea CCC pana la varsta de 3 ani.
- Veti primi aceeasi indemnizatie de CCC ca inainte (daca 85% media veniturilor nete din adeverinta este mai mare de 1200 lei puteti primi acesta noua indemnizatie dar nu mai mult de 3400 lei lunar).

4.- Daca si dupa varsta de 3 ani se mentine handicapul puteti beneficia de concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani.
- In acest caz indemnizatia va fi de 450 lei lunar.
Va multumesc mult. Raspunsul este foarte clar si prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie/fonduri europene maxxted maxxted Buna ziua.In noiembrie 2012 am nascut un baietel,beneficiind de indemnizatie pentru cresterea copilului.In luna aprilie 2013 am infiintat o intrprindere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 3 ani ancag80 ancag80 Buna ziua! La recomandarea medicului de familie, intentionez sa-mi prelungesc concediul de ingrijire copil de la 2 ani la 3 ani. As dori sa stiu daca pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in cazul copilului cu handicap andreeamerticariu andreeamerticariu Buna ziua, Am o fetita de 1 ani si 3 luni. M-am intors la serviciu cand fetita a implinit 11 luni . Am beneficiat in aceasta perioada de stimulentul de ... (vezi toată discuția)