avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 3 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 3 ani

Buna ziua!
La recomandarea medicului de familie, intentionez sa-mi prelungesc concediul de ingrijire copil de la 2 ani la 3 ani. As dori sa stiu daca pentru anul acesta suplimentar am dreptul la indemnizatie avand in vedere ca am optat pentru varianta de 75% media veniturilor din ultimele 12 luni si al doilea an fara indemnizatie.
As mai mentiona si faptul ca inainte de nasterea copilului am figurat o luna in concediu de maternitate iar inainte de asta in concediu de ingrijire copil.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ancag80 , utilizator 18:47, 30 Mai 2013
1. Daca veti avea certificat de handicap pentru copil veti putea beneficia in continuare de CCC pana la varsta acestuia de 3 ani.

2. Indemnizatia va fi aceeasi pe care ati mprimit-o si pana acum.

3. Pentru aceasta trebuie sa faceti o cerere catre angajator prin care sa solicitati prelungirea suspendarii CIM (atasati si o copie dupa certificatul de handicap al copilului).

4. Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM, emisa de angajator, si cu o copie dupa certificatul de handicap al copilului va pezentati la Primarie sa solicitati prelungirea CCC.
tudorvaleriu a scris:

2. Indemnizatia va fi aceeasi pe care ati primit-o si pana acum.


Mai concret ? Avand in vedere ca primul an am primit 75% din media veniturilor , iar in al doilea 0, care va fi indemnizatia in al treilea an ?
1. Vreti sa spuneti ca ati fost in concediu crestere copil (pana la 2 ani) si ca ati primit indemnizatie in primul an si in al doilea an nu?

2. Poate nu am inteles eu ce vreti sa spuneti.

3. Incercati sa fiti mai explicita.
Da, concediu crestere copil pana la 2 ani, cu indemnizatie de crestere in primul an in cuantumul a 75% din media ultimelor 12 luni inainte de nasterea copilului, dar nu mai mult de 3400 lei, iar in al doilea an fara indemnizatie crestere copil (sau indemnizatie 0) pastrandu-mi calitatea de asigurat la CAS, CASS...

PS Atunci erau doua variante intre care puteai opta, prima era cea de mai sus iar a doua max 1200 lei lunar timp de doi ani. Am optat pentru prima varianta.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
ancag80, utilizator
In cel de-al doilea an ati fost in CFP pentru cresterea copilului , daca spuneti ca nu ati primit indemnizatie pentru CCC?
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil gineta826 gineta826 BBuna ziua! Am o nelamurire, am optat pt concediu de creștere copil pt 2 ani de zile iar intre timp copilul a fost diagnosticat cu o problema la inima, ceea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil cu handicap tarn tarn Avem un baietel si ofetita gemeni de 9 luni.Sotia a optat pentru o perioada de ingrijire de 1 An.Pe aceasta perioada avea un venit de 3400ron 600 pentru al ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie pentru al treilea an de ccc pentru copilul cu hadicap miruna_ion miruna_ion Buna ziua, am demarat procedurile pentru obtinerea celui de al treilea an de CCC dar am o nedumerire. Care va fi cuantumul indemnizatiei? 1200 cum am in ... (vezi toată discuția)