buna ziua. am si eu o intrebare, de fapt mai multe. daca o casa este parasita si nu este nimeni s-o revendice, cum face cineva sa intre in posesia ei? ce acte si unde trebuie sa le faca? cum obtine un certificat de urbanism pentru ea? cum intra, intr-un cuvant, in legalitate? repet, nu e nimeni care sa tina de casa asta. deci nu poate fi vorba despre vanzare cumparare, caci ar fi simplu.
intereseaza-te la primaria de care apartii care este situatia juridica a acelui imobil....sau la administratia financiara sa vezi daca este deschis rol fiscal pe imobilul respectiv.
in functie de raspunsurile lor poti merge mai departe pentru a face demersurile sa intri legal in posesia acestui imobil.
se pare ca nu plateste nimeni taxe pt ea. situatia pare incurcata. in tara nu mai e nimeni care sa faca asta, adica sa achite impozite. multumesc. da, cred ca la urbanism poate fi gasit un raspuns.
Teoretic, un certificat de urbanism se elibereaza la cererea oricarui solicitant care poate fi interesat in cunoasterea datelor si reglementarilor caruia ii este supus bunul in cauza. (Legea urbanismului) Practic va vor pretinde o caciula de documente, ocazie cu care, ridicand din umeri, veti reusi sa-i amintiti statului ca mai are un bun "ratacit" pe undeva.