avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa parasita - cum pot intra in posesie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa parasita - cum pot intra in posesie?

buna ziua. am si eu o intrebare, de fapt mai multe. daca o casa este parasita si nu este nimeni s-o revendice, cum face cineva sa intre in posesia ei? ce acte si unde trebuie sa le faca? cum obtine un certificat de urbanism pentru ea? cum intra, intr-un cuvant, in legalitate? repet, nu e nimeni care sa tina de casa asta. deci nu poate fi vorba despre vanzare cumparare, caci ar fi simplu.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:33, 14 Februarie 2007
intereseaza-te la primaria de care apartii care este situatia juridica a acelui imobil....sau la administratia financiara sa vezi daca este deschis rol fiscal pe imobilul respectiv.
in functie de raspunsurile lor poti merge mai departe pentru a face demersurile sa intri legal in posesia acestui imobil.
se pare ca nu plateste nimeni taxe pt ea. situatia pare incurcata. in tara nu mai e nimeni care sa faca asta, adica sa achite impozite. multumesc. da, cred ca la urbanism poate fi gasit un raspuns.
da, incearca sa iei un raspuns scris , nu verbal....adreseaza o cerere in acest sens...succes.
Teoretic, un certificat de urbanism se elibereaza la cererea oricarui solicitant care poate fi interesat in cunoasterea datelor si reglementarilor caruia ii este supus bunul in cauza. (Legea urbanismului) Practic va vor pretinde o caciula de documente, ocazie cu care, ridicand din umeri, veti reusi sa-i amintiti statului ca mai are un bun "ratacit" pe undeva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este de făcut când un primar nu respectă legea? cui ar trebui să mă adresez? Schiopu Semfora Schiopu Semfora Ce este de facut daca un primar nu respecta legea(OUG 121 in Legea 7 [art. 36 alin (2)] cat si in Legea 50 [articolul 37 alin (5)])? Chiar dacă aceasta este ... (vezi toată discuția)
Documente certificat urbanism ralucatamu ralucatamu Mostenitorii a doua terenuri doresc sa le alipeasca. Notarul a solicitat certificat de urbanism pentru aceasta operatiune. Primaria Ploiesti a respins de trei ... (vezi toată discuția)
Primaria refuza sa elibereze certificatul de ubanism bostancalin bostancalin Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca primaria are baza legala sa refuze sa emita certificatul de urbanism pentru un drum de servitute autoa si pietonal ... (vezi toată discuția)