avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatie de mediu - caz special
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatie de mediu - caz special

Buna ziua!

Doresc sa supun atentiei dvs urmatoarea problema: o societate ce detine autorizatie de mediu subinchiriaza spatiu unei alte firme care are acelasi obiect de activitate ca si proprietarul. Cea de-a doua societate nu are angajati, ea lucrand cu contract de prestari servicii cu cea dintai. Intrebarea mea este daca avem nevoie de autorizatie de mediu pentru cea de-a doua societate.
Mentionez ca m-am interesat si la APM, dar am primit deopotriva raspuns ca ar fi necesara si ca nu ar fi necesara autorizatie.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 14:44, 16 Aprilie 2010
Sigur că este obligatorie !

ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 195 din 22 decembrie 2005 privind protecţia mediului cu modificările și complectările ulterioare

Art. 12
(1)Desfăşurarea activităţilor existente precum şi începerea activităţilor noi cu posibil impact semnificativ asupra mediului se realizează numai în baza autorizaţiei/autorizaţiei integrate de mediu.

Art. 14
(2)Funcţionarea fără autorizaţie de mediu este interzisă pentru activităţile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecţiei mediului.

Art. 96
(2) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON), pentru persoane fizice, şi de la 30.000 lei (RON) la 60.000 lei (RON), pentru persoane juridice, încălcarea următoarelor prevederi legale:

1.obligaţia persoanelor juridice de solicitare şi obţinere a actelor de reglementare conform prevederilor legale, ... (în cazul de față Autorizația de Mediu)
Fiecare din cei doi titulari de activitati, respectiv chiriasul si subchiriasul, sunt obligati sa detina autorizatie de mediu pentru a se incadra in prevederile OUG nr.195/2005, cu modificarile si completarile ulterioare. In contractul de subinchiriere, care probabil va fi incheiat cu acordul prorietarului, se vor reglementa cele doua raspunderi de mediu, care revin chiriasului si respectiv, subchiriasului. Practic, pe perioada subinchirierii, cel care desfasoara efectiv activitatea ar trebui sa raspunda si sa aiba stabilite obligatii de mediu din partea autoritatii de mediu. Celalalt, chiriasul, ar raspunde in fata proprietarului si conform celor convenite cu subchiriasul prin contractul de subinchiriere, cu privire la problemele de mediu.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare protectia mediului Adrian Berdila Adrian Berdila Vreau sa ma reautorizez la agentia de protectia mediului, autorizatia veche mi-a expirat. Dupa ce voi depune setul de acte, procedura fiind in mai multe etape ... (vezi toată discuția)
Am inchiriat toata linia de productie. avizele vechii societati pot fi preluate de noua societate? draser draser Am inchiriat unei societati doua hale de productie cu tot cu utilaje iar cel care a inchiriat a mutat unele utilaje dintr-o hala in alta si a inceput productia ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de mediu Matador Matador Lucrez la o societate de constructii din Brasov ( s-a schimbat CAEN-ul societatiii de la 2811 la 2511 ) si am observat ca autorizatia de mediu a fost eliberata ... (vezi toată discuția)