avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiuni-retineri din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiuni-retineri din salariu

am tot vazut discutii despre retineri, pro si contra...intrebarea mea este ce pot sa fac ca masura de sanctionare pt un angajat care si-a dat demisia, este in preaviz si lipseste cateva ore pe zi de la job nemotivat?pot sanctiunile acelea de 5-10%?mai exact care ar fi procedura?de dat afara nu mai e cazul.Ce acte fac ca sa fiu acoperita?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:09, 15 Februarie 2007
Ca angajator aveti dreptul de a renunta la termenul de preaviz -art 79 alin 7 din Codul Muncii. (il trimiteti la plimbare de azi, si nu-i mai platiti de loc zilele care au mai ramas din preaviz). Asta daca va incalzaste (daca nu aveti nevoie de el).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni-retineri din salariu little one little one am tot vazut discutii despre retineri, pro si contra...intrebarea mea este ce pot sa fac ca masura de sanctionare pt un angajat care si-a dat demisia, este in ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate urmate de demisie freeasabird freeasabird Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Un angajat nu s-a mai prezentat la serviciu din data de 3 ianuarie 2011 si pana in prezent. In data de 25 februarie s-a ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz iureadan iureadan -Am un contract de munca in care este prevazut un termen de 30 de zile pentru preaviz in caz de demisie. Am identificat un nou job cu angajare imediata (in ... (vezi toată discuția)