avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare ca platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare ca platitor de TVA

Buna ziua,
Intreprindere Individuala, cu sediul in Romania, am o colaborare cu o firma din Ungaria, prestez servicii de dirigentie de santier pe teritoriul Ungariei. Daca perioada presarii depaseste 183 de zile, atunci trebuie sa ma inregistrez in Ungaria, si trebuie sa devin platitor de TVA? Factura trebuie sa emit cu TVA (Ungaria) ?
Cel mai recent răspuns: sasug , utilizator 01:08, 16 Aprilie 2010
pct 14 din norme metodologice cod fiscal.
(1) Serviciile prevăzute la art. 133 alin. (4) din Codul fiscal fac excepţie de la regulile generale prevăzute la art. 133 alin. (2) şi (3) din Codul fiscal în ceea ce priveşte stabilirea locului prestării. Aceste servicii nu se declară în declaraţia recapitulativă menţionată la art. 156^4 din Codul fiscal, indiferent de statutul beneficiarului, şi nici nu se aplică prevederile referitoare la înregistrarea în scopuri de taxă, care sunt specifice prestărilor şi achiziţiilor intracomunitare de servicii.

nu trebuie sa va inregistrati in ungaria.
veti factura fara tva, locul prestarii fiind considerat locul unde este situat imobilul, adica ungaria.
Va multumesc pentru raspuns. Ce rol are stabilirea locului prestarii in stabilirea necesitatii inregistrarii ca platitor de TVA?
depinde din ce unghi privim problema.
daca nu sunteti platitor de tva in romania si prestati servicii pentru care locul prestarii este considerat alt stat membru, altele decat cele de la art 133, alin. 4 cod fiscal, sunteti obligat sa va inregistrati in scopuri tva pentru servicii intracomunitare si sa depuneti decl. 390.
In Romania sau in Ungaria trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA ? Cum emit facturile: cu TVA din Romania sau din Ungaria?
v-am raspuns mai sus ca nu trebuie sa va inregistrati in ungaria.
daca nu sunteti deja platitor tva in romania, va trebui sa va inregistrati in scopuri speciale de tva pentru prestari servicii intracomunitare, tot in romania si veti factura fara tva, locul prestarii fiind ungaria.

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 ga-ga ga-ga buna! ce ma sfatuiti sa fac? am o firma care presteza servicii de ipsoserie in franta-in decembrie s-a facut prima factura pt benef din Franta - locul ... (vezi toată discuția)
Declaratie prestare de servicii intracomunitare rocky2009 rocky2009 Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce declartatii se depun pentru un PFA care este neplatitor de TVA, dar care presteaza servicii intracomunitare. Multumesc (vezi toată discuția)
Decont tva si declaratie 390 pentru servicii transport florinita florinita Au fost achizitionate online, cu cardul, in lei bilete transport cu avionul cu plecare si sosire in Bucuresti. Compania aeriana de transport cu sediul in ... (vezi toată discuția)