Nu este platitor de TVA, nu este inregistrat in scopuri de TVA, nu depasaste plafonul CA anuala ca sa devina platitor de TVA, deci nu are cum sa depuna declaratia 390.
Declaratie 390 se refera numai la platitorii de TVA.
El are contract cu o firma din Bulgaria, dar presteaza sevicii pe teritoriul Romaniei, numai ca lunar emite factura catre firma din Bulgaria.
Nu stiu daca se depune declaratia 091...
pai si eu ce am zis? 091 inseamna inregistrare in scopuri tva pentru achizitii intracomunitare sau pentru servicii.
ART. 153^1
Înregistrarea în scopuri de TVA a altor persoane care efectuează achiziţii intracomunitare sau pentru servicii
(1) Are obligaţia să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform prezentului articol:
b) persoana impozabilă care are sediul activităţii economice în România, neînregistrată şi care nu are obligaţia să se înregistreze conform art. 153 şi care nu este deja înregistrată conform lit. a) sau c) sau a alin. (2), dacă prestează servicii care au locul în alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligată la plata taxei conform echivalentului din legislaţia altui stat membru al art. 150 alin. (2), înainte de prestarea serviciului;
ART. 156^4
Declaraţia recapitulativă
(1) Orice persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 sau art. 1531 trebuie să întocmească şi să depună la organele fiscale competente, până la data de 15 inclusiv a lunii următoare unei luni calendaristice, o declaraţie recapitulativă în care menţionează:
c) prestările de servicii prevăzute la art. 133 alin. (2) efectuate în beneficiul unor persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Comunitate, altele decât cele scutite de TVA în statul membru în care acestea sunt impozabile, pentru care exigibilitatea de taxă a luat naştere în luna calendaristică respectivă;
acum va intreb eu pe dvs.: daca stiti raspunsurile, de ce mai intrebati pe forum?
(e retorica, nu e musai sa raspundeti)
Cred ca in primul rand trebuie sa fiti sigur ca serviciile sunt considerate intracomunitare. Nu orice serviciu prestat catre un client din UE este intracomunitar.
Mie tot nu mi-e clar: dacă prestează servicii care au locul în alt stat membru.
ce înseamnă ”au locul în alt stat membru”?
Eu sunt pfa, impozitat la normă, neplătitor de tva;
lucrez/desfășor activitatea în România iar rezultatul îl trimit într-o țară din UE.
Unde e locul serviciilor pe care le prestez eu?
Eu mai trebuie să mă înregistrez în scopuri de TVA?