Au fost achizitionate online, cu cardul, in lei bilete transport cu avionul cu plecare si sosire in Bucuresti. Compania aeriana de transport cu sediul in Ungaria a emis factura, fara tva, in lei.
Din cate stiu eu, plecarea si sosirea fiind in Romania, aceasta factura nu trebuie prinsa in decl. 390 Vies iar in decontul de tva 300 trebuie prinsa la achiziitii din import si inter, nu la achiziitii intracomunitare nefiind considerat un serviciu intracomunitar..
Este corect ce am spus eu sau trebuie considerata achizitie intracomunitara de servicii si inregistrata atat in 390-Vies cat si in 300 TVA ca atare?
pentru partea de transport efectuata pe teritoriul romaniei, locul prestarii serviciului este considerat a fi romania - echivalentul art. 133, alin 4, lit. b) din codul fiscal.
pentru partea de transport efectuata pe teritoriul ungariei, compania a aplicat scutirea de tva prevazuta de legislatia europeana (echivalentul art. 143, alin 1, lit. g din codul fiscal)
acest tip de servicii sunt exceptate de la regula generala si nu se raporteaza in decl. 390 vies.
in decont se trec la rd. 24, 24.1
Decl 390
Cocoara Beatrice
Rog lamuriri pentru urmatoarea situatie:Se exporta marfa din Romania in Italia ambele firme platitoare de tva.Transportul bunurilor s-a efectuat de catre o ... (vezi toată discuția)