avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare ca platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare ca platitor de TVA

Buna ziua,
Intreprindere Individuala, cu sediul in Romania, am o colaborare cu o firma din Ungaria, prestez servicii de dirigentie de santier pe teritoriul Ungariei. Daca perioada presarii depaseste 183 de zile, atunci trebuie sa ma inregistrez in Ungaria, si trebuie sa devin platitor de TVA? Factura trebuie sa emit cu TVA (Ungaria) ?
Cel mai recent răspuns: sasug , utilizator 01:08, 16 Aprilie 2010
Va multumesc pentru raspunsuri si pentru rabdare. Am adunat punctual concluziile mele, puteti va rog sa mi le confirmati daca le-am inteles corect?


1. Din raspunsul Dvs. de luni, 12.Apr.18:40 am inteles ca NU trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA in Ungaria.
------------------------------------------------------------------------------
2. Conform raspunsului Dvs. din 14.apr. 00:49
"daca nu sunteti platitor de tva in romania si prestati servicii pentru care locul prestarii este considerat alt stat membru, altele decat cele de la art 133, alin. 4 cod fiscal, sunteti obligat sa va inregistrati in scopuri tva pentru servicii intracomunitare si sa depuneti decl. 390."

(2bis. remarca: Serviciile prestate de mine cad sub incidenta art 133. alin. 4. )

Conform raspunsului Dvs. din 14 Aprilie 2010, 19:13 totusi trebuie sa ma inregistrez in Romania.
--------------------------------------------------------------------------
3. Beneficiarul serviciilor din Ungaria nu plateste TVA, fiindca factura mea nu va contine TVA. Deci in acest caz, intr-un fel, codul fiscal romanesc primeaza fata de cel maghiar.
pai ultimul raspuns l-am formulat legandu-l de penultimul, incercand sa va explic faptul ca inregistrarile se fac doar in romania, nu in ungaria, daca este cazul.

in cazul dvs., fiind vorba doar de constructii, sunteti exceptat de la regula de a va inregistra in scopuri tva in romania pentru prestari servicii intracomunitare.
Va multumesc mult pentru colaborare!

O alta intrebare: Codul Unic de Inregistrare pe care am primit cu ocazia infiintarii Intreprinderii Individuale este considerat cod valabil si in Uniunea Europeana?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 ga-ga ga-ga buna! ce ma sfatuiti sa fac? am o firma care presteza servicii de ipsoserie in franta-in decembrie s-a facut prima factura pt benef din Franta - locul ... (vezi toată discuția)
Declaratie prestare de servicii intracomunitare rocky2009 rocky2009 Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce declartatii se depun pentru un PFA care este neplatitor de TVA, dar care presteaza servicii intracomunitare. Multumesc (vezi toată discuția)
Decont tva si declaratie 390 pentru servicii transport florinita florinita Au fost achizitionate online, cu cardul, in lei bilete transport cu avionul cu plecare si sosire in Bucuresti. Compania aeriana de transport cu sediul in ... (vezi toată discuția)