avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract leasing auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract leasing auto

Am rugamintea de a ma orienta cu privire la fapul ca rata mea de leasing auto nu a scazut, in conditiile in care sunt doua specifiactii separate in contract:
"Conditiile de plata a ratelor de leasing
-Baza de Refinantare reprezinta componenta variabila a costurilor totale ale fondurilor utilizate de Finantator in scopul finantarii achizitei bunurilor care fac obiectul contractului de leasing are ca referinta cotatia EURIBOR 3 months(3 luni). Baza de refinatare este valabila pentru trimestrul calendaristic urmator si se stabileste ca o medie lunara a valorilor zilnice a cotariilor EURIBOR 3 months aferente,in functie de momentul determinarii acesteia, celei de a doua luni a trimestrului anterior celui pentru care se face actualizarea."

...iar spre sfarsitul contractului avem:
"Ajustarea ratelor de leasing
- Finantatorul are drepul de a ajusta Scadentarul Provizoriu in functie de modificarile suferite de Baza de Calcul precum si in functie de modificarile conditiilor de pe piata monetara/de capital (si anume daca Baza de Refinantare specificata in Contractul de Leasing Financiar creste) valabile pe durata Contractului de leasing financiar."

Cei de la leasing mi-au spus ca intradevar este ajustabila, dar numai daca trebuie crescuta, conform celor de mai sus #-o.
Este corect asa sau am semnata ca primarul.....?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: acvil , utilizator 19:00, 18 Aprilie 2010
Nu, nu este corect, dar initiativa ajustarii se pare ca apartine celui care are interes. In consecinta, solicitati Dvs. in scris ajustarea, iar daca in 30 zile nu primiti raspuns favorabil, adresati-va OPC.

Succes!
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz societate de leasing lidiacojea lidiacojea Buna ziua, Sunt utilizator in cadrul unui contract de leasing financiar auto, incheiat intre un SRL si Unicredit Leasing Corporation IFN SA. Conform ... (vezi toată discuția)
Recalculare dobinda leasing ciobrad2004 ciobrad2004 in 2007 am facut un contract de leasing cu BT LEASING TRANSILVANIA si in contract avem trecuta o dobinda "nespecificata" si care apare doar pe scadentarul ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in contract de leasing ContSters115121 ContSters115121 Buna seara, Am si eu o problema si am nevoie de ajutorul dvs. In contractele de leasing pe care firma le are incheiate cu o banca, sunt cel putin 2 clauze ... (vezi toată discuția)