avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la somaj

in anul 2008 mi-am dat demisia de la locul de munca pentru a pleca in occident la munca,unde de altfel am si lucrat fara contract de munca.acum am revenit in tara si nu am gasit deocamdata de lucru.doresc sa stiu daca pot beneficia si in ce conditii de indemnizatie de somaj? mentionez ca am peste 20 de ani vechime in munca si nu am mai beneficiat pana in prezent de somaj.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 12 Aprilie 2010
In conditiile prezentate de dvs, in prezent, nu beneficiati de somaj.
Pentru a beneficia de somaj trebuie sa lucrati minim 12 luni cu un program de 8 ore/zi, iar incetare c.i.m. sa aiba loc din motive neimputabile dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare preaviz desfacere contract de munca. Danbossu Danbossu Buna ziua. As dori sa stiu daca este legal sa primesti o notifacare de preaviz in data de 04.07.2016 dar sa isi faca efectul cu 01.07.2016 (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj Angela91 Angela91 Buna ziua, As dorii sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de somaj,dupa efectuarea perioadei de preaviz la locul actual de munca, tinand cont de faptul ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la preaviz daridannah daridannah pot renunta la preaviz?si daca da mai pot primi indemnizatia de somaj?in baza carei legi se poate face asa ceva? (vezi toată discuția)