avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... personal bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

personal bugetar

Cum se poate promova personalul contractual dintr-o primarie de pe studii medii pe studii superioare in urma obtinerii diplomei de studii cu nivel superior?
Cel mai recent răspuns: veronicamaria , utilizator 01:09, 13 Aprilie 2010
Prin concurs sau decizie a primarului
Depinde daca vorbim despre personal contractual sau functionar public.
Pentru functionarii publici, examenul de promovare se organizeaza in conformitate cu prevederile legii 188/1999, Hg 611/2008 si ordinului ANFP 10280/2009 (pe scurt, dupa organizarea examenului, se trimit la ANFP o serie de documente, iar dupa obtinerea avzului, se face ptransformarea de post, cu modificarea corespunzatoare a organigramei, prin HCL).
Pentru personalul contractual...e o problema delicata. Legea 330/2009 a abrogat textele legislative in baza carora se organizau examenele de promovare/angajare si prevede foarte ambiguu ca se va realiza un regulament, cu stabilirea unor criterii interne de evaluare a performantelor profesionale, ce vor fi aprobate de Guvern la propunerea fiecarui ordonator de credite (art. 8 alin. 6 din Anexa I la lege). Adica ar trebui sa fie date atatea HG-uri cate instituti bugetare sunt in Romania#-o
Deci, daca este vorba de functionari publici, se urmeaza legislatia specifica. daca este vorba de personal contractual...mai asteptam sa se limpezeasca apele (poate aproba Guvernul un regulament general...)
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
Kyandra, moderator
Intrebarea se refera clar la personalul bugetar de natura contractuala.
Sunt de parere ca un angajat pe studii medii accepta postul de studii medii iar pentru a putea fi trecut pe studii superioare trebuie in primul rand ca unitatea sa detina in organigrama post vacant (creat) de studii superioare si din cate stiu posturile in administratie sunt deocamdata blocate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea functionarilor publici liviu_hetea liviu_hetea care este modul de incadrare a functionarilor publici cu studii medii care au absolvit intre timp studii superioare? (vezi toată discuția)
Promovare ContSters96208 ContSters96208 Ca functionar public cu studii superioare pot promova in clasa folosindu-ma de H.G 611/2008 art. 144 si de Ordinul ANFP nr.10280/2008 privind Regulamentul ... (vezi toată discuția)
Cum se transorma un post din studii medii in studii superioare? meri75 meri75 Post de referent III, gr. asistent cu studii medii,se poate transforma in studii superioare? (vezi toată discuția)