avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... prescriptia executarii amenzilor contraventionale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

prescriptia executarii amenzilor contraventionale

buna ziua am si eu o nelamurire
Am fost azi la primarie la taxe si impozite din comuna care fac apartin si le-am cerut sa-mi zica ce suma am de platit la amezile de circulatie!ei au facut mai mult de atat mi-au dat si o instiintare de plata cu o lista a ameziilor neplatie toate in total de 2927.00 lei!prima amena pe lista e din data de 28 09 2005!eu stiu ca amenzile se prescriu in 5 ani mai exact p 1 ianuare a anului urmator dua ce au trecut cei 5 ani!intrebarea mea e pot cei de la taxe si impozite sa prelungeasca perioada de prescriere a amenzilor?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:13, 12 Aprilie 2010
termenul de prescriptie se modifica prin lege si nu prin "vointa" celor care incaseaza c/valoarea sanctiunilor contraventionale. firesc ar fi fost sa le achitatii.
musclecar a scris:
intrebarea mea e pot cei de la taxe si impozite sa prelungeasca perioada de prescriere a amenzilor?

Evident ca nu, ar insemna ca cei de la primarie pot sa modifice prevederile Codului de procedura fiscala, ceea ce este imposibil. Termenul de 5 ani incepe sa curga, in cazul amenzii din 2005, incepand cu data de 01.01.2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenda circulatie cristi tyk cristi tyk Buna ziua, Am primit in data de 21.06.2011 o instiintare de plata de la primarie in legatura cu doua amenzi de circulatie primite in data de 04.05.2010 si ... (vezi toată discuția)
Amenzi contraventionale/ oprire din salariu MihailaBogdan MihailaBogdan Buna seara, Recent am primit de la primărie o scrisoare prin care sunt notificat ca am amenzi neplătite in valoare de 1300 Ron. Unele sunt din aprilie si ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda radu.s radu.s Prescriere amenda Buna ziua, As dori, va rog, sa imi spuneti cum pot prescrie o amenda ce dateaza inca din anul 2012, data de catre politie pentru ... (vezi toată discuția)