avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenzi contraventionale/ oprire din salariu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenzi contraventionale/ oprire din salariu

Buna seara,
Recent am primit de la primărie o scrisoare prin care sunt notificat ca am amenzi neplătite in valoare de 1300 Ron.
Unele sunt din aprilie si mai 2008. Eu stiam ca amenzile contraventionale se prescriu dupa 5 ani deci cele din 2008 nu ar fi trebuit sa mai apara...
Vroiam sa stiu daca am informatia corecta referitor la prescrierea/radierea lor dupa 5 ani.
De asemenea restul sunt amenzi de transport in comun RATUC Cluj. Din cate stiu eu e companie privata si primaria nu are dreptul sa imi opreasca din salariu pentru astfel de amenzi. La fel as dori sa stiu daca am dreptate in aceasta privinta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adrian_adri , utilizator 09:44, 22 Noiembrie 2013
Buna seara.
Intr-adevar, amenzile contraventionale se prescriu dupa 5 ani, numai ca prescrierea se intrerupe la data la care ati fost instiintat cu somatie de plata.

- acea data incepe urmatoarea perioada de 5 ani in care se prescrie amenda, daca nu se incepe executarea silita intre timp.
Cei 5 ani se socotesc astfel: 01.01.2009 - 31.12.2013 .

Daca nu ati primit in aceasta perioada nicio somatie de plata si nu s-a inceput executarea silita, puteti arunca o privire la postarile mele cu acelasi topic pentru contestatie la executare.

Succes!
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
adrian_adri, utilizator
MihailaBogdan a scris:


amenzile contraventionale se prescriu dupa 5 ani



Termenul incepe de la 1 ianuarie urmator anului in care s-au inregistrat amenzile ,se intrerupe si se reia cu alt termen la emiterea de acte de catre creditor
Buna ziua.
Ceva care va poate ajuta in cazul in care se ajunge in instanta.

Art. 27 Ordonanta 2/2001 OG Aplicarea sancţiunilor contravenţionale

Aplicarea sancţiunilor contravenţionale
Art. 27
Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce termene intervine prescriptia in cazul amenzilor de circulatie? buiga buiga As dori sa stiu,daca AMENZILE DE CIRCULATIE se PRESCRIU,in ce conditii si in cat timp???X-( (vezi toată discuția)
Procese verbale adrian_94 adrian_94 amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni de ... (vezi toată discuția)
Contestare p.v./ amenda ratc - e posibil? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare: Vreau sa va intreb si eu daca este legala urmatoarea procedura. In anul 2011 am fost amendat de ... (vezi toată discuția)