avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract incheiat cu art55 lit b
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract incheiat cu art55 lit b

vreau sa va intreb ceva...firma la care lucrez ne-a anuntat ca se va inchide...ne-a propus un program pe urma caruia sa primi niste salarii compensatorii...doar la o parte dintre angajati ni se va aproba acest program..contractele se desfac cu art55 lit.b.ceilalti angajati vor lucra pana in ultima zi si vor beneficia de somaj..ce ar putea fii in neregula cu aceasta propunere? se poate sa beneficiez de somaj dupa ce primesc salariile compensatorii?va multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:06, 13 Aprilie 2010
art 55 lit b presupune ca dvs sa va faceti cererea de lichidare la zi, cu acordul partilor! Deci, logic nu au de ce sa va mai dea salarii compensatorii daca dvs ati cerut lichidarea ( asta inseamna acest art 55 lit b) Sa nu va faceti cerere. Ci asteptati sa va dea ei decizie de concediere si at puteti beneficia de salariu compensatoriu si de indemnizatie somaj. Cu art 55 lit b nici somaj nu aveti dreptul! Aveti grija ce semnati si mai bine inainte cititi si va informati.
Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor (art.55 lit.b C.mun)exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot beneficia de somaj? nico_diana@yahoo.com nico_diana@yahoo.com buna ziua, am trecut dintr-un concediu crestere copil in altul, in timpul celui de al doilea concediu am primit trei salarii compensatorii, dupa care am ... (vezi toată discuția)
Ne dau afara! gabrielle81 gabrielle81 Lucrez de 3 ani la un supermarket, azi sefii ne-au anuntat ca trebuie sa dea afara 7 dintre noi (suntem 20). Au zis ca ne dau 2 salarii sa ne semnam lichidarea ... (vezi toată discuția)
Ordonanta nicu147m nicu147m buna seara ,as avea si eu o intrebare referitoare la disponibilizarea colectiva,lucrez la o itreprindere mare din galati si m-am inscris si meu la ordonanta ... (vezi toată discuția)