avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ordonanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ordonanta

buna seara ,as avea si eu o intrebare referitoare la disponibilizarea colectiva,lucrez la o itreprindere mare din galati si m-am inscris si meu la ordonanta care se da ,as dori sa stiu daca art.55 litera b din codul muncii cu care mi sa aprobat ordonanta beneficiaza de plati compensatorii si de somaj si daca nu, ce pot face,intrucit eu nu am terminat de facut lichidarea?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:08, 3 Februarie 2009
Incetarea contractului individual de munca in baza art.55 lit.b C.mun. nu va dreptul de a beneficia de somaj, intrcat Legea nr.76/2002 prevede printre conditiile ce trebuie sa fie indeplinite pentru a beneficia de indemnizatia de somaj si aceea a incetarii c.i.m. pentru motive neimputabile salariatului - temeiul de drept al acestei incetarii poate fi unul dintre articolele : art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.
art.55 litera b inseamna incetarea contractului de munca cu acordul partilor.E sigur asta articolul cu care s-a facut decizia?Daca e asa nu prea e bine, pt.dvs.Nu puteti sa beneficiati de somaj.
buna ziua .as dori sa imi spuneti daca termin lichidarea de facut este normal sa mi se ia cartea de munca la AJOFM intrucit primesc plati compensatorii dar somaj nu primesc . Daca inperioada platilor compensatorii imi gasesc de lucru cu carte demunca , mi se vor sista platile compensatorii,cei de la AJOFM spun ca mi se elibereaza cartea de munca dar nu imi spun daca mi se intrerup aceste plati compensatorii?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2009
nicu147m, utilizator
Legea prevede ca numai salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor au dreptul la plati compensatorii acordate în condiţiile legii şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Daca in CCM la nivel de unitate este prevazuta si aceasta situatie (incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun.) atunci veti beneficia de salarii compensatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl in insolventa-intrerupere c.i.m.? diana08 diana08 Buna seara! In ianuarie 2008 srl a intrat in insolventa. Executorul judecatoresc(asa s-a prezentat) a pus sigiliul pe usa firmei si a spus ca ne reziliaza ... (vezi toată discuția)
Incetare cim cu acordul partilor tania63 tania63 Explicati-mi va rog daca urmatoarea situatie este legala: in societatea in care lucrez se fac disponibilizari de personal cu salarii compensatorii , printr-un ... (vezi toată discuția)
Demisie ioanadenisa ioanadenisa Ce acte ar trebui să îmi elibereze angajatorul (la cererea mea) în cazul în care îmi dau demisia cnf. Art. 55,lit.b (acordul părților) - în cât timp ... (vezi toată discuția)