In ianuarie 2008 srl a intrat in insolventa. Executorul judecatoresc(asa s-a prezentat) a pus sigiliul pe usa firmei si a spus
ca ne reziliaza contractele de munca si vom fi anuntati saptamana viitoare. nu am primit nimic. am fost la itm si cim este activ. ce pot sa fac pentru incheierea cim si retragerea cartii de munca(care este la itm)
Puteti recurge la inmcetarea contractului de munca prin acordul partilor in conditiile art. 55 lit.b din Codul muncii sau la demisie potrivit art. 79 diun acelasi cod.
Depuneti o cerere de incetare prin acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.), in ceea ce priveste demisia este bine sa optati pentru demisie fara preaviz (art.79 alin.7 sau alin.8 C.mun.) intrucat nu aveti ce clauze contractuale sa mai respectati - societatea a intrat in insolventa ori solicitatii lichidatorului incetarea cu art.65 alin.1 C.mun. - Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
De asemenea, puteti sa solicitati lichidatorului societatii urgentarea incetarii c.i.m.
Perioada de preaviz
tanna
Buna ziua,
societatea unde lucrez a intrat in insolventa urmand ca toti angajatii sa fie concediati. Eu sunt in perioada de preaviz pana 12 martie 2011. ... (vezi toată discuția)