avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de preaviz

Buna ziua,
societatea unde lucrez a intrat in insolventa urmand ca toti angajatii sa fie concediati. Eu sunt in perioada de preaviz pana 12 martie 2011. intrebarea ar fi > daca in timpul preavizului gasesc un loc de munca trebuie oricum sa astept pana mi se elibereaza decizia, carnetul de munca sau pot sa ma angajez de ex. de la 1 martie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 21 Februarie 2011
Vorbiti cu angajatorul si, daca este de acord, inceteaza contractul cu art. 79 (8).
Buna ziua, ti-a fost inmanata informarea/instiintarea de preaviz? Daca da, ii comunici angajatorului ca ti-ai gasit alt loc de munca si ii ceri inchiderea CIM cu data de... sau poti efetua preavizul cu program 8 ore si altfel sa-ti reduci perioada. ( Conform art.74 Codul Municii, angajatorul trb. sa-ti comunice Decizia de concediere, cu specificarea termenului de preaviz. In perioada preavizului, aveti dreptul de a reduce programul pana la 4 ore, pentru cautarea a unui alt loc de munca, fara afectarea salariului. )
Rodica2011 a scris:

Vorbiti cu angajatorul si, daca este de acord, inceteaza contractul cu art. 79 (8).

De ce cu art.79 alin.8 C.mun.? .... nu sunt indeplinite conditiile pentru o demisie fara preaviz.

Se paote inceta c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. sau art.79 alin.7 C.mun.... numai ca in aceste cazuri nu mai beneficiati de salarii compensatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata + alt contract pe perioada determinata... vidry vidry Salut!!! In data de 19.03.2008 m-am angajat la o firma cu un contract pe o perioada de 3 luni de zile.Dupa cele 3 luni de zile urma sa inchei un contract pe ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul demisiei lyzuca lyzuca Tin sa va multumesc celor care dati consultanta aici pe site. Ne este de un real folos. Mi-am depus demisia , insa nu mi s-a aprobat conform art.55 ... cred ... (vezi toată discuția)
Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)