Ce acte ar trebui să îmi elibereze angajatorul (la cererea mea) în cazul în care îmi dau demisia cnf. Art. 55,lit.b (acordul părților) - în cât timp trebuie să își achite datoriile față de mine(restul de bani-lichidarea) după această demisie și dacă am 10 luni vechime la acest loc de muncă(iul.2018-apr.2019) beneficiez de zile de CO, trebuie să le plătească?
luminita29
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Angajatorul trebuie sa va emita nota de lichidare la locul de munca impreuna cu adeverintele pe care le solicitati in scris.
Datoriile se vor achita la data stipulata in contract atunci cand se plateste salariul .
Pentru cele 10 luni lucrate beneficiati de concediu de odihna aferent acestor luni -ori le luati inainte de a inceta contractul ori se vor plati la incetarea contractului (este obligatoriu).Cate zile aveti pe an trecute in contractul de munca?
1. Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.
2. La incetarea c.i.m. , va trebui sa solicitati angajatorului :
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj, chiar daca nu beneficiati de acesta
3. Angajatorul este obligat sa va compenseze in bani, la incetarea c.i.m., zilele de CO neefectuate , potrivit art.146 alin.3 C.mun.
Bună ziua. Mi-am dat demisia până la urmă în baza art.81,alin.8 deoarece nu au vrut sa îmi aprobe demisia cu acordul părților decât dacă stăteam în preaviz.
O sa am nevoie de anumite documente care sun la dosarul angajatului și nu știu cum sa formulez cererea scrisă. Poate ma puteți ajuta cu un model. Mulțumesc
Subsemnatul (a) …………………………………………...…………., fost salariata in cadrul societatii ………………………………………………………..., in baza dispozitiilor art.7 alin.3 si alin.4 din HG 905/2017, vă rog să îmi aprobaţi eliberarea de copii de pe următoarele acte din dosarul de personal :
....................................... .
Solicit/nu solicit certificarea pentru conformitate cu originalul.
Termen lichidare
Bilboreanu
Buna ziua Va rog sa mi spuneti cat dureaza obtinerea lichidarii de la locul de munca?Incepand cu data de 24 dec 2018 am incetat activitatea la locul de munca ... (vezi toată discuția)