avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca demisionez fara preaviz,mai beneficiez de plata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca demisionez fara preaviz,mai beneficiez de plata concediului de odihna efectuat sau neefectuat?

As dori sa stiu daca demisionez fara preaviz cu acordul angajatorului,mai beneficiez de calculul concediului de odihna efectuat ..si la cat timp imi pot ridica remuneratia si actele de inchidere a contractului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:23, 28 Decembrie 2017
1. Demisia (indiferent daca este cu sau fara preaviz) opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

2. Compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate, potrivit art.146 alin.3 C.mun., se efectueaza la incetarea c.i.m., indiferent de motivul incetarii raportului de munca.

3. HG 905/2017
Art. 7.
...
(5) La încetarea activităţii salariatului, angajatorii au obligaţia să îi elibereze acestuia o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, precum şi un extras din registru.
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

4. Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am.depus la firma încetarea contractului de muncă ... nmg30 nmg30 Buna ziua! Am.depus la firma încetarea contractului de muncă începând cu data de 01.08., cu acordul.partilor au zis ei. Mă rog, au o cerere tip, nu era ... (vezi toată discuția)
Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca? unangajat unangajat Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca si in maxim cat timp are o obligatia ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mi-am depus demisia la actualul loc de munca și ... StefanF93 StefanF93 Bună ziua, Mi-am depus demisia la actualul loc de munca și am întrebat când voi primi documentele de încetare, inclusiv adeverința de vechime. ... (vezi toată discuția)