avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ne dau afara!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ne dau afara!

Lucrez de 3 ani la un supermarket, azi sefii ne-au anuntat ca trebuie sa dea afara 7 dintre noi (suntem 20). Au zis ca ne dau 2 salarii sa ne semnam lichidarea ca daca nu oricum ne dau afara, ne gasesc ei motive. Sa accept sau sa nu semnez nimic , cum ar fii mai bine.? cum pot obtine macar somaj? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabrielle81 , utilizator 19:10, 2 Martie 2011
1. Pentru somaj trebuie ca :
- c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile dvs
- sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.

2. Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor (art.55 lit.b C.mun.) sau prin demisie (art.79 C.mun.) exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu semnati nimic din care sa rezulte ca doriti demisia. Sa va dea ei afara daca vor. Poate asa chiar scapati...
Ok. am inteles, nu semnez nimic, eu deocamdata nu am fost "nominalizata". doar o colega a plecat ea, iar un coleg nu a vrut sa semneze si nu au avut ce-i face. Intrebarea e cine urmeaza, ce metode o sa aplice ptr. a ne da afara... noi de at. suntem intr-un incontinuu stresX-(, dar sa speram ca totul o sa se termine cu bine si sa ne bucuram de primavara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce metoda de incetare a cim trebuie aplicata pentru a beneficia de indemnizatie de somaj? andreea_smadu andreea_smadu Am fost sunata de un reprezentant al firmei pentru care lucrez (mentionez ca patronul detine 2 firme cu acelasi profil iar eu figurez ca angajat la una din ... (vezi toată discuția)
Demisie; somaj SweetGirl SweetGirl Sunt asistenta medicala, in urma cu doua zile am fost chemata din concediu sa-mi depun demisia deoarece cadrele cu contract pe determinata nu mai pot fi ... (vezi toată discuția)
Demisie art 55.lit.b bflorinrom bflorinrom Buna ziua.Vreau sa stiu daca in baza articolului 55 lit b se poate beneficia de ajutorul de somaj.Daca nu...in baza carui articol ?Ca sa stiu daca se mai ... (vezi toată discuția)