avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie; somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie; somaj

Sunt asistenta medicala, in urma cu doua zile am fost chemata din concediu sa-mi depun demisia deoarece cadrele cu contract pe determinata nu mai pot fi tinute. Bine ca n-am primiti nici prea multe explicatii, sunt la primul loc de munca, si am cam luat plasa. Eu am scris ~va rog a-mi aproba incetarea activitatii de munca~ pe hartie, tzin sa mentionez ca era contract pe determinata (2 ani), in loc unei asistente care era in maternal, si mai precizez ca aveam deja 10 luni lucrate. Cum as putea sa ma incadrez la somaj? Ce lege, ce art? Exista posibilitatea? Si daca da, ce masuri ar trebui luate? Se poate sa fi fost aceea cerere demisia? Nu am avut parte de preaviz. E legal sa fac aceasta cerere in concediu de odihna?...Va multumesc! #-o
Cel mai recent răspuns: SweetGirl , utilizator 02:50, 31 Octombrie 2010
Da, se pare ca acea cerere este o demisie.
Ma impusc :))) . Ce ar fi de facut ? Nu a inregistrat-o, as putea sa depun o cerere de anularea deciziei de a demisiona? Faptul, a fost , k am fost fortzata...aia e mai rau ..si cum nu m-am lovit de asa ceva, am fost naiva na....O SOLUTIE?! :( Macar una?
Puteti proba (dovedi) ca ati fost fortata? Eu zic, ar fi de preferat o discutie cu angajatorul sa va restituie aactul semnat , si sa va continuati astfell contractul de munca. In caz contrar , mai este varianta promovarii unei actiuni in instanta , in care sa invocati nulitatea absoluta a demisiei ca urmarea violentelor fizice sau psihice exercitate asupra dvs. Dar cu ziceam trebuiesc probe solide in acest sens.
Si daca angajatorul renunta la demisie si tot este obligat sa ma dea afara? ..Ar putea sa ma dea in somaj? Sub ce art din codul muncii? Care sa nu-l afecteze nici pe el , nici pe mine? Acordul partilor? ...La acordul partilor nu primesti somaj, din cate am inteles de pe acest site....daca am tras concluzia corect..
Nu sunt doar eu in situatia asta, exista posibilitatea si sa inceteze contractul de munca, deoarece nu s-a tinut un examen , concurs pentru post?! Desi sunt deja 10 luni de atunci , de ce acum ? ...

Alte discuții în legătură

Drept de indemnizatie de somaj iulian1 iulian1 Buna ziua.In anul 2008.07.01 mi-am dat demisia cu acordul partilor art.55 lit.b ,la alegere dintre somaj sau demisie cu acordarea unui salar la plecare.Am ales ... (vezi toată discuția)
Demisie art 55.lit.b bflorinrom bflorinrom Buna ziua.Vreau sa stiu daca in baza articolului 55 lit b se poate beneficia de ajutorul de somaj.Daca nu...in baza carui articol ?Ca sa stiu daca se mai ... (vezi toată discuția)
Nelamurire alina cristi alina cristi buna ziua.am si eu o nelamurire la care va rog frumos saimi dati un raspuns.in urma cu 2 luni un salariat a facut cerere de concediu fara plata pana pe data de ... (vezi toată discuția)