avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire

buna ziua.am si eu o nelamurire la care va rog frumos saimi dati un raspuns.in urma cu 2 luni un salariat a facut cerere de concediu fara plata pana pe data de 31 august.intre timp societatea nu a mai primit comenzi pentru productie si drept urmare salariatul nu mai avea de munca.tin sa precizez ca slariatul este si pensionar pentru linita de varsta.in temeiul carui art ar trebui sa -i inceteze cim avand in vedere ca este pensionat ?se poate cu 65 (1)?va multumesc anticipat celor care imi veti da un raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:13, 8 Septembrie 2009
Este posibil acest lucru , insa nu va beneficia de somaj intrucat este pensionar.
Cel mai bine este sa incercati o incetare a c.i.m. prin acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. Initiativa o poate avea si angajatorul in acest sens, nu numai angajatul.
Daca acel angajat, este si pensionar pentru limita de varsta, a fost angajat conform prevederilor art.81 lit.d3) din Codul muncii, cu contract de munca pe o perioada determinata nu ar fi o problema de concediere.
cim este pe perioada nedeterminata
In aceste conditii, c.i.m. poate inceta prin acordul partilor, prin demisie sau prin desfiintarea postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz andreeamilosovici andreeamilosovici Buna seara,as dori sa stiu daca un angajat isi poate da demisia fara sa fie nevoit sa stea in preaviz, si care ar fi articolele din codul muncii care prevad ... (vezi toată discuția)
Pensionar cu contract de munca pe perioada nedeterminata raduallan raduallan Este vorba despre un pensionar cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Era deja pensionar la data angajarii. Se pune problema concedierii lui, dar fara ... (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)