avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozite Pfa.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozite Pfa.

Buna ziua imi puteti spune va rog daca: momentan nu sunt angajat niciunde dar am contract cu itm.si platesc lunar ,cat si la sanatate,tot asa platesc lunar si as dorii sa-mi fac un pfa.cu norma fixa de impozit,care ar fii impozitele si taxele ce ar trebui sa le mai achit,pe langa cei 2600 anua,l v-a rog sa-mi dati procentual din ce se calculeaza,din facutra emisa sau din ce ramande daca deduc alte cheltuieli(daca este nevoie)
v-a multumesc aniticipat
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 22:52, 15 Aprilie 2010
Numai anumite meserii pot avea norma fixa de venit.
Ca PFA veti plati impozit de 16% numai pentru acea norma fixa de venit indiferent cat incasati .
Fac precizare insa ca:
in Codul fiscal scrie ca daca in decursul anului s-a depasit limita de 35.000 EURO si contribuabilul a fost inscris ca neplatitor de TVA, acesta trebuie sa declare depasirea nivelului de 35.000 euro, si in continuare evident va factura cu TVA.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit ALINA AGNES ALINA AGNES Buna ziua! In legatura cu pfa-ul pe norma de venit, daca am norma 1000lei/an sa zic platesc impozitul 160 lei/an, cat pot incasa maxim pe an? am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Norma de venit hul_ko hul_ko buna seara, referitor la norma de venit am solicitat informatii in 3 judete din tara referitoare la acest subiect, dar nici un raspuns clar toate intrebarile ... (vezi toată discuția)
Tva-ul stabilit de insp.fisc, reprez.chelt.deductibila? dozo dozo In luna iunie am depasit plaf.de 35.000 E. Trebuia decl.la admin.fin, depasirea pana pe 10iul, insa dintr-o eroare umana(contabilul) a sesizat tarziu, asa ca ... (vezi toată discuția)