avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA cu norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA cu norma de venit

Buna ziua! In legatura cu pfa-ul pe norma de venit, daca am norma 1000lei/an sa zic platesc impozitul 160 lei/an, cat pot incasa maxim pe an? am auzit ca limita maxima ar fi de 35.000 euro,daca depastesc pragul de 35.000 euro ce se intampla? se adauga tva?impozitul se plateste tot la norma fixa chiar daca am depasit pragul de 35.000 euro?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gutoim , utilizator 10:39, 5 Octombrie 2009

Stabilirea venitului net anual impozabil:
venitul net anual impozabil se stabileste pe fiecare sursa de venituri prin deducerea din venitul net anual a pierderilor fiscale raportate.
Veniturile ce se realizaeza intr-o fractiune de an sau in perioade diferite ce reprezinta fractiuni ale aceluiasi anu , se cosidera venit anual.
Impozitul anual impozabil se calculeaza pentru vebniturile din Ronamia si /sau din strainatate.
Dupa depasirea plafonului de 35.000 euro , declarati PFAul de TVA. Dupa ce va inregistrati ca platitor de tva veti plati tva pentru operatiunile IMPOZABILE in Romania.
Inca nu este clar! Nici persoanele de la administratia financiara, nu erau 100% convinse de raspuns.

As dori un raspunsul simplu, da sau nu. Daca esti impozitat la norma de venit, dar depasesti limita maxima pentru scutirea de taxa (TVA) de 35000 euro (la cursul euro de la momentul aderarii), ramai in continuare impozitat la norma de venit sau trebuie sa treci la impozitare in sistem real (16% pe profit)?
Limita de 35000 euro este prag pentru platirea TVA-lui, nu are nicio legatura cu impozitarea venitului.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
Marioara Maftei, utilizator
Marioara Maftei a scris:

Limita de 35000 euro este prag pentru platirea TVA-lui, nu are nicio legatura cu impozitarea venitului.


Ma alatur dnei Marioara Maftei cu o mica remarca pentru utilizatorul nelamurit - nu stiu la ce administratie financiara ati intrebat, gutoim, dar la directia de finante la care am intrebat eu mi-au spus foarte clar - pentru norma de venit nu conteaza cat facturezi, nu iti calculeaza nimeni cat incasezi, important este doar plata impozitului de 16% din norma de venit :). Alaturandu-ma citatului de mai sus, TVA-ul nu are nici o legatura cu impozitul pe profit
Multumesc pentru raspunsuri. Eu am fost la Ilfov, dar o sa mai merg si la alte administratii in Bucuresti (de, e o decizie importanta sa devii platitor de TVA, se intampla o data in viata :)).
Este adevarat ca acum nu conteaza cat facturezi. Dar cand vei depasi limita de 35000k, va conta, cum altfel se va calcula TVA-ul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva Anastasya Anastasya Cum se calculeaza tva -ul daca nu am fost inregistrat ca platitor de tva si am depasit plafonul?(Inteprindere Individuala).Am avut control financiar si dansii ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala. tva irbo irbo buna ziua. am o ii infiintata in mai 2010. va rog spuneti-mi si mie cum se calculeaza plafonul pt plata tva si eventual si baza legala. -devin platitor de ... (vezi toată discuția)
Impozite pfa. Jimmy74 Jimmy74 Buna ziua imi puteti spune va rog daca: momentan nu sunt angajat niciunde dar am contract cu itm.si platesc lunar ,cat si la sanatate,tot asa platesc lunar si ... (vezi toată discuția)