avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de succesiune

Mai exista vreo cale de realizare a taxei de succesiune in afara de cea prin intermediul notariatului, si cam cat ar fi aceasta taxa?
Cel mai recent răspuns: Oana_G , utilizator 21:43, 13 Aprilie 2010
In instanta.
Se plateste o taxa de timbru raportata la valoarea masei succesorale.
Mai este nevoie de avocat pentru taxa de succesiune realizata in instanta atunci cand cei doi mostenitori sunt de acord la impartirea mostenirii dupa spune legea?
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
Oana_G, utilizator
Asa cum spunea si colegul mai sus, trebuie evaluata mai intai masa succesorala, si in functie de asta, se va calcuala taxa (aprox. 10 % din valoare).
Se plateste la biroul de taxe al finantelor.
Dezbaterea succesiunii se face cel mai usor si mai rapid la notariat. Iar costurile sunt mai mici decat o dezbatere succesorala in instanta!
B-)
Va recomand sa va angajati un avocat.

Alte discuții în legătură

Refuzare prezentare succesiune AnaMihai1 AnaMihai1 Ce se intampla daca unul dintre cei mostenitori nu vrea sa ia parte la succesiune (sa se prezinte)? Exista vreo modalitate prin care sa fie obligata sa-si ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa dupa 13 ani de la deces dorina_ioana dorina_ioana Cum se poate deschide o succesiune dupa 13 ani de la deces? (vezi toată discuția)
Care sunt documentele necesare pentru deschiderea unei succesiuni si ce taxe trebuie platite? Olivia Dumitriu Olivia Dumitriu Buna ziua, In urma decesului mamei, in urma cu 2 luni jumatate, urmeaza sa ma prezint la masa succesorala impreuna cu fratele meu. As vrea sa stiu, in ... (vezi toată discuția)