avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de succesiune

Mai exista vreo cale de realizare a taxei de succesiune in afara de cea prin intermediul notariatului, si cam cat ar fi aceasta taxa?
Cel mai recent răspuns: Oana_G , utilizator 21:43, 13 Aprilie 2010
Poblema este ca eu m am interesat la judecatorie si mi s a spus ca aceasta taxa este de 19 lei, iar de evaluarea nu mi s a zis nimic, care ar reprezenta de fapt 10% din valoarea taxei. Este adevarat?
pentru dezbaterea succesiunii in instanta , se plateste taxa de timbru in cuantum de 3% din valoarea masei succesorale .
la aceasta taxa se adauga taxa de expertiza tehnica care variaza intre 600-1200 ron .
plus onorariul aparatorului . ;)
daca exista intelegere intre succesori puteti introduce actiune de partaj succesoral , la primul termen depuneti tranzactie si vi se restituie integral taxa de timbru achitata .

la notariat , daca nu ati depasit termenul de 2 ani , calculat de la data decesului defunctului, nu veti plati impozit de 1% la valoarea succesiunii . :)
Este nevoie de un avocat in cazul dezbaterii taxei de succesiune in instanta atunci cand cele doua persoane mostenitoare( intre mama mea si eu dupa decesul tatalui meu in urma cu 7 lunu) sunt de acord in vederea impartirii mostenirii dupa cum stbileste legea?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzare prezentare succesiune AnaMihai1 AnaMihai1 Ce se intampla daca unul dintre cei mostenitori nu vrea sa ia parte la succesiune (sa se prezinte)? Exista vreo modalitate prin care sa fie obligata sa-si ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa dupa 13 ani de la deces dorina_ioana dorina_ioana Cum se poate deschide o succesiune dupa 13 ani de la deces? (vezi toată discuția)
Care sunt documentele necesare pentru deschiderea unei succesiuni si ce taxe trebuie platite? Olivia Dumitriu Olivia Dumitriu Buna ziua, In urma decesului mamei, in urma cu 2 luni jumatate, urmeaza sa ma prezint la masa succesorala impreuna cu fratele meu. As vrea sa stiu, in ... (vezi toată discuția)