avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu la nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu la nastere

Buna! Mai am o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: cum se calculeaza si cum se evidentiaza pe stat salariul mediu pe unitate (tinanad cont ca angajatei i-a fost suspendat cm in decembrie 2009, iar cererea a fost facuta in martie 2010)? Practic, aceasta angajata nu mai figureaza pe stat. Stie cineva ce contributii se pl;atesc? Multumesc si va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:50, 13 Aprilie 2010
Salariul mediu pe unitate se calculeaza impartind fondul de salarii lunar la numarul de angajati. Acela este salariul mediul.

Daca este vorba de a acorda un ajutor ptr nastere in cuantum de 1 salariu mediu atunci acest ajutor este scutit de plata contributiilor ptr ca intra in categoria "ajutoare".

Vedeti doar ce fel de salariu ii acordati: brut sau net.
Asta ca sa stiti de la ce fel de fond faceti calculul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 55, lit c, ccm lnn ContSters60781 ContSters60781 Am vazut ca sunt multe discutii pe tema salariului mediu pt mamici. As vrea sa recapitulez aceste informatii de pana acum, pentru a fi sigura ca nu gresesc. Va ... (vezi toată discuția)
Art 51 lit c- din ccmn vasiur vasiur Buna ziua! Cum se pune in aplicare art 51 din CCMN: ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate pentru nastere copil dana.1610 dana.1610 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti, am nascut in 2007 luna noiembrie si am primit in urma cererii mele in 2009 un salariu mediu pe ... (vezi toată discuția)