Buna dimineata si mii de FELICITARI pentru acest forum...este OK.
In anul 1999 am fost incadrata in gr.II de invaliditate, in anul 2000 am plecat in strainatate la tratament pe cont propiu,dupa care mi-a fost suspendata pensia 5 ani, desi trimiteam certificatele medicale care confirmau continuitatea tratamentului,aparitia mai multor patologii cronice,ireversibile si progresive,care din pacate in Romania nu aveam sanse ....Cu toate aceste dovezi,conform normelor in viguare,pt neprezentare la comisie se suspenda drepturile...Consider ca prin Constitutie,avem dreptul la libera alegere pentru a ne apara drepturile,dreptul la viata..etc..cea ce in Romania nu se tine cont. In 2007,am fost incadrata in gr.II ,handicapat ,beneficiind de ajutorul corespunzator.
Datorita agravarii a starii de sanatate,in decursul acestor ani, incepand cu ianuarie 2010,comisia de expertiza a considerat incadrarea in gr.I de invaliditate,beneficiind si de indemnizatia de insotitor.
Intrebarea mea este, daca am fost recent incadrata in gr.I de invaliditate,necesitand insotitor,in aceste conditii a-si avea dreptul de incadrare in gr.I de handicapat? Mentionez ca patologiile existente sunt progresive,fapt care demonstreaza ca nu exista posibilitati de ameliorare.
In acest caz ce i-mi sugerati sa fac, considerati ca ar trebui sa fiu incadrata in gr.I si la handicapati? Va multumesc.
Trebuie sa va adresati Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din cadrul serviciului de asistenta sociala a Primariei din localitatea de domiciliu.