avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Un caz disperat, ca multe altele in tara asta!
Pe 30.12.2009 moare sotul, sotia nu are pensie si sufera de depresie accentuata. Singurul fiu se intoarce din Spania pentru a avea grija de mama (care nu poate fi lasata mult timp nesupravegheata), nu are un loc de munca - si deocamdata nici nu poate sa-si caute avand in vedere situatia mamei; se face dosarul pentru pensia de urmas in ianuarie, supravietuiesc numai ei stiu cum pana in aprilie, abia ieri 12.04.2010 primesc prin posta decizia de pensionare unde se mentioneaza ca drepturile sunt calculate incepand cu ianuarie 2010. Intrebarea este la cat timp dupa primirea deciziei soseste pensia?
Va multumesc,
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: narcisa07 , utilizator 12:28, 13 Aprilie 2010
In mod normal incepand cu luna aprilie trebuie sa inceapa plata pensiei. Vor primi retroactiv banii incepand cu ianuarie.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand primesc prima pensie Dandumio Dandumio In data de 21 decembrie 2014 am primit de la comisie incadrarea in gr.I pensie invaliditate.Incetarea raporturilor de munca a inceput cu 31 decembrie 2014. ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas roox_me roox_me Buna seara, Am nevoie de un sfat. Primesc de la 21 de ani pensie de urmas de la tata, tata decedand. Anul acesta in mai fac 26 de ani, deci nu o voi mai ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta Florin N. Florin N. Buna ziua, Am 64 ani si sunt pensionat pe caz de boala. In luna ianuarie m-am deplasat la Casa de Pensie unde am fost instiintat ca incepand cu data de ... (vezi toată discuția)