avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca, carte de munca - cabinet avocatura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca, carte de munca - cabinet avocatura

Buna ziua! Eu lucrez la un cabinet de avocatura ca si secretara/receptionera. problema mea este daca mi se poate face carte de munca in conditiie in care eu am terminat perioada de proba si practic m-au acceptat pe acest post,dar teoretic nu sunt inscrisa pe nici un act, contract sau altceva de genul acesta. Eu ce pot sa fac? ei mi-au raspuns ca avand in vedere legislatia in vigoare la care sunt supusi, nu stiu ce se poate face, ei sunt inscrisi la barou, ceva de genul asta.
Intrebarea mea este ce se poate face in cazul meu?
Va multumesc! si astept raspuns
O zi placuta!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 13 Aprilie 2010
Evident ca vi se poate face contract individual de munca si carte de munca.
Acum dvs lucrati "la negru". Si lucrati degeaba. Ptr ca nu apare nicaieri ca aveti vechime in munca, ca vi se platesc contributiile de pensie, somaj si sanatate.

Ma mir ca niste avocati nu stiu ca munca la negru este ilegala! Si ca exisat un Cod al muncii care regelementeaza relatiile de munca si modul lor de desfasurare!
clio06 a scris:

Evident ca vi se poate face contract individual de munca si carte de munca.
Acum dvs lucrati "la negru". Si lucrati degeaba. Ptr ca nu apare nicaieri ca aveti vechime in munca, ca vi se platesc contributiile de pensie, somaj si sanatate.

Ma mir ca niste avocati nu stiu ca munca la negru este ilegala! Si ca exisat un Cod al muncii care regelementeaza relatiile de munca si modul lor de desfasurare!

Da, stiu ca e ilegal. Tocmai de aceea ma intrebam si eu cum se poate asa ceva, tocmai la cei care apara atatea persoane si sustin legea... nu stiu ce o sa fac.. cel mai probabil o sa discutam... nici nu stiu cum se procedeaza in mod real in privinta asta, cu cartea de munca, CIM, ei probabil trebuie sa faca tot.
Va multumesc pt raspuns! Numai bine!
1. Primul pas care trebuie facut este sa se inregistreze la ITM , cabinetul de avocatura.
2. Al doilea pas este ca odata cu inregstrarea cabinetului se inregsitreaza si c.i.m. al dvs.
3. Titularul cabinetului poate imputernici o anumita persoana sa se ocupe de aceste proceduri.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un absolvent de faculate de drept ? CABINET AVOCAT \ CABINET AVOCAT \ Va rog sa mi spuneti daca in cadrul Cabinetului de Avocat pot sa angajez un absolvent al facultatii de stiinte juridice ...si pe ce post ? Dea semenea ... (vezi toată discuția)
Cabinet de avocatura...necunoscut? Avocat Liviu Samoila Avocat Liviu Samoila A auzit cineva vreodata de Cabinetul de avocatura "Cosmin Badea si avocatii" din Bucuresti?? Va deranjez cu o astfel de intrebare pentru ca anunturile de ... (vezi toată discuția)
Depunere documente la registrul comertului Ostafi Daniel Adrian Ostafi Daniel Adrian Buna ziua Am o intrebare referitoare la depunerea documentatiilor la registrul comertului si anume daca salariatul unui avocat poare depune documentatii la ... (vezi toată discuția)