avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva

buna ziua poate cineva sa ma ajute in aceasta problema am platit in 2007 tva-ul pt. 7 facturi dupacare nu am incasat valoarea acestora, am avut un proces finalizat cu 3 ani de inchisoare pt acea persoana eu nu imi pot recupera bani deoarece acesta nu are in cont si nu tine nimic pe numele lui , existo vreo posibilitate ca eu sa pot recupera tva-ul varsat dovedind ca nu am incasat nimic va multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 11:20, 13 Aprilie 2010
da, puteti face ajustarea tva la livrari , conform :
ART. 138
Ajustarea bazei de impozitare
Baza de impozitare se reduce în următoarele situaţii:
d) în cazul în care contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate nu se poate încasa din cauza falimentului beneficiarului. Ajustarea este permisă începând cu data pronunţării hotărârii judecătoreşti de închidere a procedurii prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, hotărâre rămasă definitivă şi irevocabilă;

norme:
(3) Ajustarea bazei de impozitare a taxei pe valoarea adăugată, prevăzută la art. 138 lit. d) din Codul fiscal, este permisă numai în situaţia în care data declarării falimentului beneficiarilor a intervenit după data de 1 ianuarie 2004, inclusiv pentru facturile emise înainte de această dată, dacă contravaloarea bunurilor livrate/serviciilor prestate ori taxa pe valoarea adăugată aferentă consemnată în aceste facturi nu se poate încasa din cauza falimentului beneficiarului.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva sume nerecuperate lenu_ro lenu_ro bonjure! va rog sa ma lamuriti, un client are datorie catre soc noastra suma de 25.000 lei, si este in procedura de faliment. intrebarea mea este : eu mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva todiras todiras pentru clientii neincasati de la societati aflate in insolventa, care este documentul prin care se poate storna tva-ul daca nu am fost inregistrat cu ... (vezi toată discuția)
Reajustare baza tva pentru facturi neincasate LIANARUS LIANARUS Am marfa livrata catre un beneficiar-platitor de TVA - care a intrat in Insolventa.In luna Septembrie 2014,Tribunalul a aprobat Planul de reorganizare. In ... (vezi toată discuția)