avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ACTIUNE INSTANTA CONTENCIOS
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ACTIUNE INSTANTA CONTENCIOS

Buna ziua
:((
Intentionez sa deschid actiune in contencios administrativ impotriva institutiei la care lucrez pentru recalcularea gresita a salariului la revenirea in campul muncii dupa o perioada de 2 ani cand am fost in concediu de crestere a copilului.
Am scris povestea mea pe forum, am facut doua contestatii iar la ambele mi s-a raspuns ca mi s-au calculat corect drepturile salariale.
Stiu clar ca am fost nedreptatita, au interpretat gresit legea iar acum vreau sa merg mai departe.
Problema este ca nu am bani sa angajez avocat, nu am nici timp sa merg la vreun cabinet de avocat pt.consultatie, cum nu am timp nici sa caut modele de cereri si nu stiu cum sa fac actiunea. Am hotarat sa ma reprezint singura in instanta fiindca eu stiu speta cel mai bine, iar termenul pana la care mai pot introduce actiunea este 25 aprilie a.c., de aceea va rog din suflet sa ma ajutati cu ceva idei legate de modul in care trebuie sa compun actiunea, ce trebuie sa contina, etc...

Va multumesc tuturor,=D>=D>
Buna ziua !
Cererea de chemare in judecata trebuie facuta ţinându- se cont de prevederile art. 112 c.p.c..Puteti intra pe [ link extern ] .
Consider totusi ca ar trebui sa va angajati aparator, in conditiile in care procedura de judecata este mult mai complexa si nu se rezuma numai la o cerere si administrarea probelor.
Cu stima !
Multumesc pt.raspuns. Totusi, ce trebuie sa atasez ? contestatiile mele, raspunsurile dumnealor, actiunea sa fie succinta sau pot detalia, etc ........
doar institutia.
resursele umane intocmesc deciza /deciziile in baza unui referat al unui sef serviciu/ sef birou sau al directorului.
asa ca faci o singura cerere de chemare in judecata
Buna ziua ! Colegul @zahariamarius v-a indicat o adresa unde puteti gasi modelul , expuneti situatia de fapt (indetaliu) , motivati in drept (actul normativ pe care considerati ca angajatorul l-a incalcat si art. corespunzator din CPC) si atasati orice documente pe care le considerati edificatoare in cauza (copii de pe toate actele pe care le mentionati) . Actionati in instanta institutia .
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Saptamana viitoare am urmatorul termen si vreau sa ma prezint in instanta. Pe siteul institutiei la care lucrez a aparut lista cu veniturile realizate de angajati pe luna mai 2010, ocazie cu care am constatat ca la functia mea, referent, exista niste diferente de te ia ameteala. Adica cel mai bine platit referent are 2500 ron iar cel mai prost platit are 415 lei (what the hell??????) e adevarat ca, scrie in paranteza, are contractul suspendat probabil este in CIC de vreo 6 ani, explicatia fiind ca a facut vreo 3 copii in acest interval, altfel nu stiu de unde au scos salariul asta ! Apoi, urmeaza alti doi referenti si apoi eu cu 850 lei NET. iNTREBAREA MEA ESTE DACA MA POT LEGA DE FAPTUL CA LA MUNCA EGALA NU SE APLICA SALARIU EGAL, DISCRIMINARE :((, CEVA .... ORICE ALTCEVA ......Vreau sa mai adaug ca atunci cand au trecut salariile pe functii nu au tinut cont de faptul ca unii refernti cu studii superioare de scurta durata, unii sunt de specialitate, altii sunt referneti categoria IA (asa cum sunt si eu incadrata) etc.
Asta legat de referenti, dar sa vedeti ca si soferii au salarii mai mari decat unii referenti (inclusiv eu); chiar si ingrijitorii sunt mai bine platiti :thumbdown:

Dati-mi niste idei, va rog din suflet !
Multumesc:worthy:

Alte discuții în legătură

Angajat la stat - calificat, platit mai prost decat muncitorul necalificat din aceeasi institutie? dcba dcba Cineva m-a intrebat, va intreb si eu pe dvs.:D: situatia se prezinta astfel: intr-o institutie publica, referentul cu studii medii care munceste efectiv 8 ... (vezi toată discuția)
Avansarea in grad emanuelaasandei emanuelaasandei Se pare ca problema avansarii in grad ne macina pe tot mai multi dintre noi. O problema asemanatoare am si eu . Am inceput activitatea ca agent ordine ... (vezi toată discuția)
Urgent - revenire din concediu ingrijire copil cameliaf cameliaf Buna ziua , trebuie sa dau un raspuns maine legat de salariul cu care am incadrat o persoana dupa o reintoarcere din CIC si precis ca ma va actiona in ... (vezi toată discuția)