avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este procedura de dare in judecata a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este procedura de dare in judecata a restantierilor la intretinere?

Avem in bloc, 3 apartamente care nu au achitate restantele, au trecut cele 90 de zile si nu au de gand, unuia chiar i-a fost inmanata o Somatie cu termen si degeaba.
Care sunt documentele necesare si unde trebuie depuse?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:29, 13 Aprilie 2010
Daca aveti un PV al unei sedinte a comitetului executiv, prin care se instituie sistemul de penalizare, e suficient. Nu trebuie neaparat inregistrat la judecatorie. Activitatea si deciziile intr-o asociatie de proprietari sunt dinamice si nu te duci cu orice hotarare sau decizie la judecatorie. Iata ce spune
Legea 230/2007
Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
.....................
j) stabileste sistemul propriu de penalizari ale asociatiei de proprietari pentru restantele afisate pe lista de plata ce privesc cheltuielile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale;
elaeco a scris:

O intrebare- daca asociatia a hotarat cuantumul penalitatilor cu aproximativ 2 ani in urma dar nu a inregistrat hotararea comitetului la judecatorie mai poate fi luata in calcul pentru recuperarea datoriei?
Daca da ce acte trebuie sa avem pentru a putea intra in legalitate?

Amestecati rau lucrurile. Asociatia nu poate sa hotarasca "cuantumul penalitatilor". asociatia poate sa hotarasaca procentul de penalizare, termenul scadente si altele care formeaza "sistemul propriu de penalizari".
Apoi hotararile asociatie nu se inregistreaza la judecatorie, judecatoria nu este registratura asociatiei. Asociatia are propriul registru de inregistrare a deciziilor, adreselor, documentelor, etc.
Intrebati de intrarea in legalitate. Ce vreti sa spuneti? Ce inseamna intrarea in legalitate? Cu ce sunteti in ilegalitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare asociatia de proprietari Corinas Corinas Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca este legala penalizarea la plata intretinerii la bloc? Eu am o perioada restanta la intretinere si mi se da penalizare ... (vezi toată discuția)
Restante foarte mari la intretinere Anca07 Anca07 La un bloc cu 88 ap. sumele restante la intretinere sunt in valoare de 13000,00 lei. In banca avem depozite in valoare de 39000,00 lei reprezentand fondurile ... (vezi toată discuția)
Se poate aplica o penalizare mai mare de 0,2% pe zi daca aceasta este prevazuta in statut? ContSters172951 ContSters172951 Am o intrebare: in statutul asociatiei de proprietari este prevazuta o penalitate de 0,5% pe zi pt fiecare zi de intarziere a platii intretinerii. am citit ca ... (vezi toată discuția)