avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizare asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizare asociatia de proprietari

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog daca este legala penalizarea la plata intretinerii la bloc? Eu am o perioada restanta la intretinere si mi se da penalizare foarte mare. Momentan am o situatie financiara mai grea fiind divortata cu un copil si mi-e destul de greu sa platesc restanta si penalizarile care sunt 25% din acea restanta. Am platit lunar dar o suma mai mica decat cea pe care o aveam de platit. As vrea sa stiu cat de mult ar putea sa ma penalizeze.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:26, 25 Septembrie 2011
eu nu percep penalitati la asociatia mea ci doar impart factura de penalitati a furnizorului la restantieri in functie de cuantumul restantelor. daca asociatia percepe penalitati, penalitatea nu poate depasi restanta ( daca ai o restanta pe luna martie de 100 lei penalitatea adunata in timp nu poate fi mai mare de 100 lei )
penalitatea mea nu depaseste suma restanta, ci e 25% din valoarea ei ... ceea ce mi se pare destul de mult ....
Consultati aici pe avocatnet, legea 230/2007 si HG 1588/2007 pentru a va edifica.
Comitetul executiv al fiecarei asociatiei de proprietari trebuie sa adopte un sistem propriu de penalizari. Pana la adoptarea unui sistem proprie se poate repartiza suma penalizarilor facturate de furnizori celor care sunt restantieri, asa cum s-a aratat mai sus.

Sistemul propriu de penalizari, se adopata in asociatie, cu respectarea limitelor legale. Penalizarile se aplica dupa minim 30 de zile de la data scadentei, in procent de maxim 0,2%/zi, fara ca penalizarile calculate sa depaseasca restanta asupra careia s-a calculat.
Daca, de exemplu, avand o restanta de 300 lei se aplica 0,2% pe zi ceea ce inseamna 18 lei in 30 de zile, 60 lei in 100 zile, 240 lei in 400 zile..., 300 lei in 500 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Sistem de penalitati popem popem Buna seara Asociatia de proprietari nu are sistem de penalizare propriu , dar la o restanta de ... (vezi toată discuția)
Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)