Am avem in proprietate comuna cu sotul un teren pe care ne-am propus sa construim o pensiune apeland la fonduri nerambursabile.Una din conditiile impuse pentru un punctaj mai mare necesar pentru o sansa mai mare aprobarii proiectului este ca firma sa aiba asociat unic si acesta sa fie femeie.Daca sotia va fi asociatul unic inseamna ca patrimoniul firmei infiintate apartine numai asociatului unic, desi terenul este proprietate comuna?Ce inseamna patrimoniu de afectatiune?
Ce forma de firma propuneti a fi infiinata in aceste conditii: S.R.L. cu asociat unic, inteprindere familiala, individuala, P.F.A.Activitatea firmei va fi in domeniul turismului.
Cum poate fi inchiriat terenul proprietate comuna, catre firma cu asociat unic?
buna ziua. problema dumneavoastra este interesanta dar nu complicata. Trebuie gandita din timp, pas cu pas. Cerintele pentru punctaj se refera la un srl cu asociat unic, la o intreprindere individuala sau un pfa. Insa, daca la aceasta pensiune veti avea si angajati vor ramane doua posibilitati srl sau intreprindere individuala.
cat priveste terenul, ar trebui fie sa existe un acord din partea coproprietarului, sau un contract de inchiriere (cu sau fara titlu gratuit) pe o perioada de cca 3 sau 5 ani in functie de masura pe care veti dori sa o accesati
Va recomand sa infiintati o societate cu raspundere limitata cu asociat unic. Avantajul este faptul ca raspunderea asociatilor este in limita capitalului social (200 ron), printre dezavantaje numarandu-se impozitul minim (2200 ron / an). V-as recomanda ca SRL-ul sa fie platitor de TVA, pentru a putea recupera TVA-ul de la investitia initiala in cladire (suma care consider ca este destul de mare).
Intreprinderea individuala are un mare dezavantaj: raspundeti cu patrimoniul propriu.
Partaj
marina123
Am construit împreuna cu soțul o pensiune prin fonduri europene am făcut patrimoniu de afectațiune la notar acum 6 ani. Menționez ca nu am închis încă ... (vezi toată discuția)