avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Am construit împreuna cu soțul o pensiune prin fonduri europene am făcut patrimoniu de afectațiune la notar acum 6 ani. Menționez ca nu am închis încă intreprinderea individuală care este pe numele soțului și care a fost necesară pentru aprobarea proiectului. Cum se împarte acest imobil ținând cont ca suntem căsătoriți de 24 ani. Mulțumesc!!!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:13, 20 August 2019
Buna seara,
Pai acea pensiune este proprietatea unei persoane juridice adica al firmei sub denumirea careia functioneaza.
Nu aveti ce imparti.
Dacă exista bani incasati ca dividende se împart fiind bunuri comune, partile sociale se supun unei evaluări si se impart și ele!

Singurele care nu se împart sunt bunurile, aflate în patrimoniul persoanei juridice, deci inclusiv imobilul amintit!

marina123 a scris:

Am construit împreuna cu soțul o pensiune prin fonduri europene am făcut patrimoniu de afectațiune la notar acum 6 ani. Menționez ca nu am închis încă intreprinderea individuală care este pe numele soțului și care a fost necesară pentru aprobarea proiectului. Cum se împarte acest imobil ținând cont ca suntem căsătoriți de 24 ani. Mulțumesc!!!

Ultima modificare: Luni, 19 August 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Prin afectatiune bunul nu se instraineaza.

Mergeti cu actul semnat la notar la un avocat spre a vedea exact prevederile lui si a va sfatui in cunostinta de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniu afectiune intreprindere individuala marius1977 marius1977 Buna ziua. Sunt titular al unei inreprinderi individuale si doresc sa constitui patrimoniul de afectatiune prin includerea in acesta a unui bun imobil - ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu de afectatiune : NICU TICU NICU TICU Se poate face patrimoniu de afectatiune între mine , persoana fizica autorizata și tatăl meu pentru curtea casei ? Menționez ca singura dovada este ... (vezi toată discuția)
Divort partaj Lentian Lentian Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie: sotul este actionar unic intr-o societate si urmeaza sa divorteze. A construit o casa ( sediu social in ... (vezi toată discuția)