avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 80 si 82 codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 80 si 82 codul muncii

am o intrebare legata de articolele de mai sus din codul muncii, care se refera la contractul individual de munca pe durata limitata. nu este foarte clar daca 24 de luni reprezinta perioada totala posibila de contract limitat (incluzand cele 3 prelungiri succesive admise) sau daca se refera la perioada maxima a fiecarei prelungiri. adica: poti avea contract limitat prelungit de 3 ori succesiv tot limitat timp de 24 luni sau de 6 ani? si pe ce motiv poate o instituie exact s anu faca unui angajat contract nelimitat a doua oara? multumesc.
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 23:13, 15 Februarie 2007
Asa cum rezulta din art. 82, "Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 24 de luni."

In art. 80 alin (3) se spune: " Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit si după expirarea termenului initial, cu acordul scris al părtilor, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82 si de cel mult două ori consecutiv.

Asa ca, perioada totala, cu toat eprelungirile cu tot, nu poate dura mai mult de 24 luni.

Care-s motivele exate de refuz?! Pe langa situatiile ce se incadreaza in art. 81, in rest, numai institutia stie...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de munca nedeterminata 1ecaterina1 1ecaterina1 De cate ori are voie angajatorul sa te tina in perioada determinata de 6 luni. ? Iti face un contract pe perioada determinata de 6 luni dupa ce trec cele 6 ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata ionelaminca ionelaminca Buna ziua. Contractul de munca pe perioada determinata ,sa zicem initial de 3 luni, de cate ori si pe ce perioada se poate prelungi?Este in regula sa il ... (vezi toată discuția)
Despre contractul individual de munca valcris valcris Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema. Am angajat trei persoane cu contract individual de munca pe perioada determinata de 6 luni. La 31 decembrie ... (vezi toată discuția)