avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre contractul individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre contractul individual de munca

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema.
Am angajat trei persoane cu contract individual de munca pe perioada determinata de 6 luni. La 31 decembrie 2009, acestora le expira contractele. Pot sa le prelungesc aceste contracte tot pe perioada determinata de timp, dar doar pentru o luna? Adica pana pe 31 ianuarie 2010? De cate ori le pot prelungi contractele individuale pe perioada determinata si pe cate luni pot face acest lucru?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 15:02, 16 Decembrie 2009
Sigur ca puteti sa le prelungiti.

Codul muncii specifica ca aveti voie sa faceti max 3 prelungiri dar care sa nu depaseasca in total 24 luni (art. 80 si 82 din Codul muncii).
Codul Muncii:
Art. 80. - (1) Prin derogare de la regula prevăzută la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, în cazurile şi în condiţiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de muncă pe durată determinată.
(3) Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82 şi de cel mult două ori consecutiv.
(4) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82.
(5) Contractele individuale de muncă pe durată determinată, încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată, sunt considerate contracte succesive
Art. 82. - (1) Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 24 de luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul individual de munca smacicas smacicas Buna seara, am un contract pe perioada determinata cu doua prelungiri (acte aditionale),as dori sa stiu cand va expira si cea de-a doua prelungire compania va ... (vezi toată discuția)
Problema incadrare Vioreld Vioreld Buna ziua. Am avut angajat pana la inceputul anului un salariat, pe durata determinata astfel: - contract pe o luna 01.11.2009 - 01.12.2009 - prelungire 1 ... (vezi toată discuția)
Contract durata determinata mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Am un angajat la care ii expira contractul pe durata determinata de 24 luni. Ca sa nu-l angajez pe durata nedeterminata, pentru ca nu stiu ce se ... (vezi toată discuția)