avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concediu de odihna si prima de vacanta
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concediu de odihna si prima de vacanta

Buna ziua. Am si eu urmatorul caz.
Un functionar public a fost in concediu medical din luna februarie si pana la jumatatea lunii decembrie ale aceluasi an, avand suspendat de drept raportul de serviciu.
Cand a reluat activitatea a solicitat acordarea concediului de odihna (25 zile) si implicit a primei de vacanta aferente intregului an calendaristic.
Este corect, avand in vedere ca a lucrat efectiv decat 2 luni ????
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 15:49, 13 Aprilie 2010
Concediul de odihna este un drept legal, la fel și prima de vacanta, asa ca chiar daca ati fost in concediu medical beneficiati de aceste drepturi.
Concediul de odihna se acorda proportional cu perioada lucrata, prima de vacanta la fel. In niciun caz nu are dreptul la concediul de odihna si la prima de vacanta aferente unui an intreg, a lucrat doar doua luni.

Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
pai in primul rand la cat a stat in concediu medical nu trebuia sa se pensioneze?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu odihna argava argava CRACIUN FERICIT!!!! Daca anul acesta am fost in concediu medical din februarie si pana in decembrie fara sa-mi efectuez concediul de odihna firma este ... (vezi toată discuția)
Daca mai pot lua concediul de odihna? CONDRUT CONDRUT Am fost nevoita sa stau in Concediu Medical anul acesta timp de 7 luni, (februarie-august), si as vrea sa stiu cate zile de Concediu de odihna pot lua, anul ... (vezi toată discuția)
Functionari publici plecati in somaj-retinere prima de vacanta? grozeamagdalena grozeamagdalena Buna seara ! sunt functionar public si plec la somaj, as dorii sa stiu daca mi se va oprii din prima de vacanta pe care am luat-o si am efectuat mai multe zile ... (vezi toată discuția)