Am fost nevoita sa stau in Concediu Medical anul acesta timp de 7 luni, (februarie-august), si as vrea sa stiu cate zile de Concediu de odihna pot lua, anul acesta, in conditiile in care nu am efectuat nici o zi pana acum, si daca prima de vacanta o s-o mai iau intreaga, sau aferenta zilelor acordate?
Mentionez ca am contract de munca pe perioada nedeterminata, cu 23 de ani vechime in munca, avand 30 de zile CO de drept.
( Daca luam CO la inceputul anului si stateam in CM dupa acea perioada, nu-l luam tot CO-ul si banii toti- Acum de ce ar fi altfel?)
Va rog frumos , vreau un raspuns. Va multumesc.:help:
Zile CO aferente celor 5 luni lucrate sau presupuse ca vor fi lucrate.
Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul lucrat intrun an calendaristic.
Daca luai CO la inceputul anului, la urmatorul CO se facea regularizarea sau, daca iti inceta CIM returnai sumele aferente zilelor acordate in plus fata de activitatea prestata..
De regula prima de vacanta nu este conditionata de efectuarea intregului CO, depinde ce aveti inscris in CCM/statut/regulament.
Parerile sunt impartite: unii spun ca CM diminueaza dreptul de CO altii ca nu. Cu cei din urma sunt si eu de acord, deci aveti dreptul la 30 zile CO. Explicatia este lunga si a facut deja obiectul unei alte discutii de pe forum; in mare, Codul muncii da dreptate color dintai, dar prevederile CM contravin reglementarilor europene.
Referitor prima de vacanta, aceasta este o indemnizatie stabilita prin Contractul Colectiv de Munca, cel mai probabil stabilit la nivel de unitate; deci asta o lamuriti cu cei de la personal.
Concediu de odihna
adicris
Buna dimineata. Un salariat si-a efectuat toate zilele de concediu de odihna la care avea dreptul pentru anul 2012. In luna decembrie ar vrea sa isi mai cateva ... (vezi toată discuția)