SC A a achizitionat o caldire in anul 1998, contract de vanzare -cumparare, unde era soecificat ca pretul include si TVA, CONTABILA DIN VREMEA RESPECTIVA A INREGISTRAT CLADIREA IN 212 CU TOT CU TVA
In 2008, SC factureaza chiria fara TVA
A procedat corect, trebuia notificare, se face ajustare de TVA?
Va multumesc
notificarea se face doar in caz de facturare cu tva.
nu se impune nici ajustare tva deoarece perioada a expirat si din cate ati precizat, nu s-a dedus tva la achizitie.
Am situatia urmatoare:
In noiembrie 2009 am incheiat un contract de inchiriere cu o firma pt . perioada ian - dec 2010, si am achitat valorarea respectiva. Intre timp ne-am inteles sa cumparam spatiul respectiv si nici nu ne-am mutat acolo sa clarificam situatia. Acum ar trebui sa-mi storneze factura, dar asa zice ca din 2010 chiria nu e mai scutit de TVA, si trebuie sa-mi storneze cu TVA. Eu asa stiu ca numai in cazul in care depui notificare se factureaza cu TVA.
Multumesc.
chiria imobilelor este o operatiune scutita de taxa.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Tva
Ida-Maria
O societate comerciala platitoare de tva din 01.09.2008, prin depasirea plafonului de 35000euro, a avut un contract de vanzare cumparare pentru o cladire noua ... (vezi toată discuția)
Factura chirie
cristina29
Buna ziua!
Am o mare nelamurire. Administratorul unei SC platitoare de TVA inchiriaza spatiul unei alte SC. Cum face factura corespunzatoare chiriei? Cu tva ... (vezi toată discuția)