avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

indemnizatia de crestere a copilului

primesc indemnizatie de crestere a copilului. am un magazin si sunt patron fara venituri. intrebarea mea este:pot vinde la magazinul meu fara sa am contract de munca?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:32, 14 Aprilie 2010
sunt patron fara venituri

Banuiesc ca inainte de CIC obtineati venituri altfel nu va acorda indemnizatie. Se mai intampla sa lucrezi si fara profit. Sunt putin oameni ca dv. care sfideaza criza.
Nu puteti presta activitate, ar fi ilegal fara acte de angajare si ati putea pierde si indemnizatia.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator
Chiar daca firma nu are venituri, cu noua grila de impozitare, tot platiti impozitul minim. Iar daca munciti sa va tineti afacerea pe picioare, chiar daca beneficiati de indemnizatie, nu cred ca se darama Romania. O fi ilegal, dar se practica in foarte multe cazuri. Daca viata ar fi mai usoara si salariile mari, cred ca tot omul ar respecta legea.
Dvoastra decideti daca alegeti sa fiti sarac si curat..............

O fi ilegal, dar se practica in foarte multe cazuri.

@legalpro imi pare rau pentru un asemenea sfat venit de la o persoana cu pregatirea . Principiul acordarii CCC este clar si binevenit tocmai pentru ca un parinte sa fie langa copilul sau pana poate fi dus la gradinita unde ii este asigurata educatia si supravegherea pana vin parintii de la serviciu. Din pacate cei trei copii ai mei nu au avut grija aceasta din partea statului, si nicci parintii dv. nu au avut acest avantaj. Nu sunt "gelos" dar trebuie sa respectam anumite principii/legi si sa nu ne mai consideram "descurcareti". Ne furam singuri caciula.
Imi cer scuze, nu vreau sa va supar si nici sa fac morala, nu-mi permit, dar este o opinie pe care am dorit sa o transmit.
Daca moderatorii considera ca am iesit din "tipar" ii rog sa stearga mesajul.
Ce spuneti dvoastra, teoretic suna foarte bine. Cu bebelusi care cresc langa parinti, etc, etc. Dar in cazul de care vorbim, daca mama sta langa copil si traieste doar din indemnizatie, isi lasa afacerea sa pice, s-ar putea dupa 2 ani sa stea de tot langa copil care sa nu aiba Doamne Fereste ce manca. Eu cred ca de un copil te poti ocupa si altfel, daca ai posibilitati financiare. E mai rau daca nu ai. Desigur putem polemiza la nesfarsit pe tema asta, dar cu iertare, imi fie, cunosc foarte multe judecatoare, care au revenit la serviciu, dupa doar 2 luni, pentru ca dupa vechea grila, primeau doar 600 lei indemnizatie. Si vorbim de persoane care stiu teoria pe care o sustineti dvoastra, dar interesele financiare si viitorul copiiilor lor au contat mai mult.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
ContSters69724, utilizator
care au revenit la serviciu,

Asa este legal, se poate renunta la CCC si se reia activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se interpreteaza noua lege pt ccc ? Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Tot citesc si citesc despre modul de aplicare a noii legi pt CCC si imi dau seama ca e o mare varza care se poate interpreta la ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli chirie. Zarrys Zarrys Buna seara. Am o intrebare. Daca eu sunt angajat la stat si am dreptul la indemnizatia de chirie sau locuinta de serviciu, copilul meu daca primeste drept ... (vezi toată discuția)
Tata solicita concediu pentru cresterea copilului gina_dirleci gina_dirleci Sunt mama unei fetite de 10 luni si 3 saptamani (nascuta la 01.11.2008). Incepand cu 1 sept.2009 am revenit la serviciu, cu gandul ca sotul meu va intra in ... (vezi toată discuția)