avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cum se tine o pledoarie - sunt consilier juridic ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cum se tine o pledoarie - sunt consilier juridic debutant

Am terminat in 2009 abia m am angajat si urmatorul pas trebuie sa l fac in fata instantei de judecata si nu stiu cum ar trebui sa ma adresez instantei. Daca ma poate ajuta cineva ii raman recunascator.
Cel mai recent răspuns: mirel77 , utilizator 07:40, 15 Aprilie 2010
Onorata instanta, sau direct presedintelui completului , Domnule, doamna presedinte. Succes !!!!:)

mai adaug , un sfat....Inainte de termen, cu citeva zile, fa-ti timp liber doua ore macar si intra in sala de judecata si vezi pe viu:) cam ce trebuie sa faci ....
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
Instantei trebuie sa va adresati cu formula "Onorata Instanta" sau Doamna/ Domnule Presedinte...
Intotdeauna cu apelativul de politete si vorbiti doar cand vi se da cuvantul. Niciodata peste judecator, ca il apuca furia.
Pregatiti-va bine cauza si o sustineti fara teama (intai probe, cereti termen sa luati cunostinta de inscrisurile depuse de partea adversa), apoi cuvantul pe fondul cauzei.
Ar fi bine sa va scrieti concluziile scrise, la primele dosare, iar in fata instantei va puteti uita pe ele, daca aveti emotii (asa nu riscati daca ati uitat sa spuneti ceva...este scris in concluzii).
Multa, multa bafta,
av. M.Hornea
totul e să nu-ţi fie teamă să fii relaxat ca şi cum ai sti totul odată învinsă teama poti să spui că ai reuşit
~ Conținut șters la cerere ~
Sfaturile primite mai sus sunt binevenite si corecte. Nimeni nu s-a nascut invatat iar emotiile, dupa un timp, inveti sa le stapanesti . Este foarte important sa mergi inainte in sala de judecata pentru a te obisnui cu atmosfera. Eventual poti sa-ti iei notite. Cand ai nelamuriri scrie pe forum cineva se va gasi sa-ti raspunda . Mult succes si curaj !

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei "avocatul" asociatiei ? mireaion mireaion Presedintele asociatiei de proprietari poate fi reprezentant legal intr-un proces (sa puna intrebari martorilor) ?. Daca da, e nevoie sa se indeplineasca ceva ... (vezi toată discuția)
Despre concluzii scrise mihai69 mihai69 Buan ziua, in sfarsit am scapat de un proces cu angajatorul,sentinta se va pronunta luni.Presedintele instantei mi-a cerut sa depun luni dimineata scurte ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta aasociatiei de proprietari Elidor Elidor Asociatie de Proprietari in litigiu cu o firma care a inchiriat un spatiu comun al Asoc.Procesul este pe rol,firma ,prin hotararea anterioare,trebuia sa ... (vezi toată discuția)